Započela druga faza sanacije Park šume Marjan

Hrvatski šumarski institut time uspostavlja monitoring i uspostavlja mjere njege i obnove, a sve u cilju ozdravljenja Marjanske šume


Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ravnateljica Hrvatskog šumarskog instituta dr.sc. Sanja Perić potpisali su danas u Gradskoj upravi Sporazum o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji na području zaštite i razvoja Park šume Marjan.


Nakon završene prve faze sanacije pod upravljanjem Stožera civilne zaštite Grada Splita u kojoj su uklonjena oboljela i zaražena stabla napadnuta potkornjakom, potpisivanjem ovog Sporazuma započeta je druga faza borbe protiv tog štetnika i revitalizacija Park šume Marjan. Hrvatski šumarski institut time uspostavlja monitoring i uspostavlja mjere njege i obnove, a sve u cilju ozdravljenja Marjanske šume.

Potpisivanju Sporazuma čelnika Grada Splita i Hrvatskog šumarskog instituta nazočio je i koordinator gradskog Stožera civilne zaštite za sanaciju Park šume Marjan g. Neno Ružić koji izražava zadovoljstvo novopokrenutim aktivnostima što je, kako je rekao, sukladno usvojenim operativnim dinamičkim planom sanacije.

Uz ravnateljicu Hrvatskog šumarskog instituta dr. sc. Sanju Perić na današnjem potpisivanju Sporazuma o suradnji s Gradom Splitom bili su i njezini suradnici dr. sc. Jasnica Medak i dr. sc. Ivan Balenović. Izrazili su zadovoljstvo zbog kvalitetnog nastavka suradnje s Gradom Splitom u suzbijanju potkornjaka, ozdravljenja te revitalizacije šume primjenom svih pravila šumarske struke i na osnovu znanstvenih istraživanja.

Suradnja Hrvatskog šumarskog instituta i Grada Splita rezultirat će, kako su zaključili, očuvanjem Park šume Marjan na zadovoljstvo građana Splita.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime