Zapisničarke suda u Dalmaciji muškarcu otkrile da ga prisluškuju. Jedna s njim u ljubavnoj vezi

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv prvookrivljene i drugookrivljene predložio određivanje istražnog zatvora

USKOK je na temelju kaznene prijave PU zadarske donio rješenje o provođenju istrage protiv dvije zaposlenice Županijskog suda u Zadru zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.


Kako navodi USKOK, sumnja se da su 28-godišnjakinja koja radi kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka drugooptuženoj kolegici  15. listopada 2020. otkrile sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji. Iako je bila dužna podatke o sadržaju tih radnji čuvati kao tajnu, otkrila ih je administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu koja je s tim osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi.

Navodno je prvookrivljena 28-godišnjakinja to napravila s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su njena godinu dana mlađa kolegica i osumnjičenik u vezi, kao i da se protiv osumnjičenika ne prikupe dokazi.

Potom je drugookrivljena svom partneru neovlašteno otkrila sadržaj i podatke iz predmetnog naloga suca istrage iako je znala da su ti podaci tajni.

Kad je saznao da se protiv njega skupljaju dokazi, osumnjičenik je počeo izbjegavati komunikaciju na nadziranom telefonu, te su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni potrebni dokazi.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv prvookrivljene i drugookrivljene predložio određivanje istražnog zatvora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
9
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
9
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime