Najava pa odgoda stupanja na snagu Zakona o nekretninama već mjesecima izaziva pravu buru u javnosti. Prosvjedi protiv tog zakona već su održani u Rijeci i Zagrebu, a u Splitu je najavljen za rujan.

Nakon jučerašnjih pisanja u medijima vezano uz obrasce koje su građani dobili za prijavu svojih nekretnina, javnim se priopćenjem danas oglasio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U priopćenju je ponovio važnost dostave podataka radi ažuriranja evidencije podataka o nekretninama, ali je i prozvao pročelnika Špira Cokarića zbog “nepreciznog istupa”.

Njegovo priopćenje prenosimo autentično i u cijelosti:

“Povodom članka objavljenog pod naslovom Banovina oštro na građane: ‘Ne prijavite li stanove i parcele do kraja miseca, udrit ćemo vam najveći porez’, objavljenog 27. kolovoza 2017. godine u tiskanom i internetskom izdanju “Slobodne Dalmacije”, dužni smo dati pojašnjenje našim građanima.

S obzirom da je najavljena odgoda primjene Zakona o lokalnim porezima, odgovorni iz Grada Splita su u više navrata dali izjave za medije što odgoda spomenutog poreza znači za građane i sam Grad. U tom smislu, naglašavam da je dobro da građani dostave podatke na traženim obrascima iz razloga što je to jedan od način ažuriranja postojeće evidencije podataka o nekretninama.Žao mi je što je došlo do nesporazuma zbog nepreciznog istupa Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo. U tom smislu, još jednom naglašavam da nije potrebno da naši građani dostavljaju podatke do 31. kolovoza ove godine, niti će biti kažnjavani zbog toga, a pogotovo im neće biti “udaren najveća stopa poreza”, već kao što smo već više puta rekli, obrasce građani mogu dostavljati i nakon isteka toga roka, jer je svima u interesu da gradske službe prime ažurirane podatke o imovini građana radi boljeg, poštenijeg i kvalitetnijeg upravljanja tim podacima.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0