“Žao mi je zbog istupa Cokarića, građanima koji ne dostave podatke neće biti ‘udarena najveća stopa poreza'”

"Naglašavam da je dobro da građani dostave podatke na traženim obrascima iz razloga što je to jedan od način ažuriranja postojeće evidencije podataka o nekretninama"

Najava pa odgoda stupanja na snagu Zakona o nekretninama već mjesecima izaziva pravu buru u javnosti. Prosvjedi protiv tog zakona već su održani u Rijeci i Zagrebu, a u Splitu je najavljen za rujan.


Nakon jučerašnjih pisanja u medijima vezano uz obrasce koje su građani dobili za prijavu svojih nekretnina, javnim se priopćenjem danas oglasio splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

U priopćenju je ponovio važnost dostave podataka radi ažuriranja evidencije podataka o nekretninama, ali je i prozvao pročelnika Špira Cokarića zbog “nepreciznog istupa”.

Njegovo priopćenje prenosimo autentično i u cijelosti:

“Povodom članka objavljenog pod naslovom Banovina oštro na građane: ‘Ne prijavite li stanove i parcele do kraja miseca, udrit ćemo vam najveći porez’, objavljenog 27. kolovoza 2017. godine u tiskanom i internetskom izdanju “Slobodne Dalmacije”, dužni smo dati pojašnjenje našim građanima.

S obzirom da je najavljena odgoda primjene Zakona o lokalnim porezima, odgovorni iz Grada Splita su u više navrata dali izjave za medije što odgoda spomenutog poreza znači za građane i sam Grad. U tom smislu, naglašavam da je dobro da građani dostave podatke na traženim obrascima iz razloga što je to jedan od način ažuriranja postojeće evidencije podataka o nekretninama.


Žao mi je što je došlo do nesporazuma zbog nepreciznog istupa Špira Cokarića, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo. U tom smislu, još jednom naglašavam da nije potrebno da naši građani dostavljaju podatke do 31. kolovoza ove godine, niti će biti kažnjavani zbog toga, a pogotovo im neće biti “udaren najveća stopa poreza”, već kao što smo već više puta rekli, obrasce građani mogu dostavljati i nakon isteka toga roka, jer je svima u interesu da gradske službe prime ažurirane podatke o imovini građana radi boljeg, poštenijeg i kvalitetnijeg upravljanja tim podacima.”Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0