Predsjednik GK Bačvice, Tomislav Zaninović, osvrnuo se na konferenciju za novinare koju je u Banovini danas održao gradski vijećnika Ante Zoričić.

VEZANI SADRŽAJ:

Njegov osvrt prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija:

“Kratak osvrt na Zoričićev današnji ‘privatni’ performans s novinarima u Banovini…nemam namjeru sjediti za istim stolom s čovjekom koji mi javno i u privatnim porukama prijeti otkazom i uništenjem mog javnog djelovanja! Ovo je prvenstveno problem našeg Kotara i ako ću se s bilo kime sučeljavati i bilo kome obraćati po ovom pitanju to će biti u prostorijama našeg Kotara pred našim građanima, a ne u Banovini!

A to što dotični poziva na ostavke, neka on da ostavku, ionako ga nisu birali građani neposredno, nego se sakrio pod skute Keruma i tako ušao u vijeće.

Mene su birali građani ovoga kvarta i jedino njima odgovaram, i jedino me oni mogu birati ili ne, na sljedećim kotarskim izborima!Ante Zoričić, podnio je više različitih zahtjeva za izmjenu GUP-a, pri čemu se postavlja pitanje koji je njegov PRAVI CILJ i jesu li ti zahtjevi uvjetovani konstelacijom snaga u Gradskom vijeću.

Što se tiče Zoričićeve tvrdnje da je GK Bačvice podržao DRUGI njegov zahtjev za promjenu GUP-a, ona je istinita s obzirom da GK Bačvice u njemu nije našao ništa sporno, s obzirom da se on odnosio samo na rubne dijelove čestice i nije omogućavao izgradnju zgrada i taj zahtjev bi i danas sa ljudske i moralne strane podržao.

Ali nepobitna je činjenica da je Ante Zoričić zatražio i prenamjenu svih 6605m kvadratnih CIJELE (a ne samo dio, kako on kaže) čestice zemlje 817/1(označenih žutom linijom) iz Z1(zeleno rekreacijska zona) u M1 (građevna zona; koja omugućava i izgradnju zgrada poput Lazarice, a ne samo kuća kako on navodi)(Zahtjev br.26. na popisu pojedinačnih zahtjeva građana za izmjenu GUP-a-br.350-01/08-01/46, 15-10-47).

U svemu ovome jako je zanimljiva i činjenica da je nakon mog priopćenja medijima u petak, sa interneta nestao taj službeni dokument grada Splita.

Također je činjenica da nogometno i košarkaško igralište čine logičku cjelinu sa tom česticom(s obzirom da ih ista okružuje sa sjeverne i sa zapadne strane).

Vijeće GK Bačvice na sljedećoj sjednici Vijeća Kotara zatražiti će očitovanje od Nadbiskupije kao vlasnika sporne čestice zemlje i da li ona podržava Zoričićev zahtjev za prenamjenom iste čime bi ona iz javnog parka(Z1) bila promijenjena u zonu M1, koja bi zadovoljavala interese isključivo pojedinaca, prije svega GRAĐEVINSKOG LOBIJA!

Činjenica je da svih ovih godina gradski vijećnik Zoričić nije učinio apsolutno ništa za uređenje tog devastiranog prostora, a kada se pojavio projekt rekonstrukcije i uređenja sportskog centra Baterije koji je inicirao GK Bačvice, a podržao Grad Split, uložio je svu svoju energiju i utjecaj da se taj projekt sruši, a razlog za sumnju nam daje i iskustvo iz GK Trstenik gdje je svjesno prepuštanje propadanju sportskih terena predstavljalo uvertiru njihove prenamjene u GRAĐEVINSKU ZONU!

Još jedan razlog za sumnju je skraćivanje Ugovora Kotarskoj Udruzi “Djeca Bačvica” za upravljanje nog. i koš. igralištem sa 4 godine na 1 godinu, tj. samo do kraja tekuće godine, postavlja se pitanje je li razlog tome taj da se Zoričić nada pobjedi svoga šefa Keruma, što bi otvorilo mogućnost promjena GUP-a prema njegovim željama!

Što se tiče optužbi Ante Zoričića na račun kotarske Udruge, kao i mene osobno, kao navodnog uzurpatora SC Baterije, potpuno neosnovano mi imputirajući navodne prikrivene interese i namjere, želio bih upozoriti javnost na anonimni dopis(sa ugovorima sa Gradom), koji je zaprimljen u poštanskom sandučiću GK Bačvice, a koji je bio i glavni razlog mojih sumnji glede namjera gospodina Zoričića oko prenamjene javnog parka Baterije u građevinsku zonu!

S obzirom da Zoričić mene naziva trovačem javnog prostora, pozivam ovim putem medije i nadležne institucije da ispitaju osnovanost ovih optužbi glede nepripadajuće materijalne koristi Udruge sportaša studenata grada Splita kojoj je na čelu Ante Zoričić! – stoji u današnjem Zaninovićevom priopćenju za javnost koji je ponudio i anonimno zaprimljene Ugovore Zoričićeve Udruge s Gradom.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime