Zamutila se voda i na slavinama u Splitu

Očekivano, obilne oborine i naglo dizanje razine rijeka utječe na kvalitetu vode u domaćinstvima


Ogromne količine oborina pale su tijekom četvrtak u srednjoj Dalmaciji. U Splitu je do 19 sati službeno palo 128 litara po kvadratnom metru, što je treća najveća količina oborina od početka službenih meteoroloških mjerenja. Još obilnija kiša je pala u zaleđu Mosora. Primjerice, Vela Njiva kod Srijanja primila je čak 187 litara, što je prava ekstremna vrijednost.


Vodostaj Jadran na Majdanu (Hrvatske vode)

Ogromne količine oborina utjecale su na razinu dalmatinskih rijeka čiji se vodostaj brzo diže. Oko 21 sat vodostaje rijeke Jadro na mjernoj postaji Majdan dosegao je 160 centimetara, što je prema skali Hrvatskih voda situacija kada se proglašavaju izvanredne mjere od zaštite od poplava. Ipak sljedećih sat vremena vodostaj je blago pao na 156 centimetara, što po skali znači redovne mjere.

PROGLAŠENE REDOVNE MJERE OBRANE Vodostaj Jadra brzo raste, poplavljen dio obale

– Gradonačelnik će biti u stalnom kontaktu s Hrvatskim vodama, a po riječima čelnih ljudi Hrvatskih voda trenutno je još uvijek redovno stanje obrane od poplava, a sve ekipe Hrvatskih voda su ovom trenutku na terenu i prate stanje. Za sada nisu imali intervencija.
Naglašavamo kao Grad da ćemo kroz cijelo vrijeme biti u kontaktu s Hrvatskim vodama i pratiti stanje – rekli su iz Grada Solina za Dalmacija Danas.

Voda na istoku Splita nije za piće!Očekivano, ovakvo stanje utječe i na kvalitetu vode. Prvo smo tijekom dana izvijestili o zamućenju vode s izvora Žrnovnice, a navečer su nam stigle prve fotografije zamućene vode na splitskim slavinama. Gotovo da nema sumnje da će se na ovu temu u petak ujutro oglasiti splitski Vodovod i kanalizacija…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime