Zamjenica gradonačelnika u Banovini ugostila europskog prvaka u šahu Ivana Šarića

Hrgović je ovom prilikom izrazila želju za popularizacijom šaha među splitskom djecom

Zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović primila je danas u svom uredu europskog prvaka u šahu Ivana Šarića koji je tu titulu dobio na nedavnom Europskom prvenstvu u gruzijskom Batumiju.


Čestitajući mu na prestižnoj tituli izrazila je svoju želju za popularizacijom šaha među splitskom djecom, ali i da šahovska priča uspije u Splitu te da bude još bolja u budućnosti.
Splitski velemajstor i naš najbolje rangirani igrač na svjetskoj ljestvici u posljednjem je kolu pobijedio je Čeha Davida Navaru i u jakoj konkurenciji 135 velemajstora uzeo prvo mjesto s osam i pol bodova iz 11 partija. Do naslova pojedinačnog europskog prvaka došao nakon što je u Batumiju ostvario čak sedam pobjeda i tri remija uz samo jedan poraz.

Dvadesetsedmogodišnji Šarić, trenutačni član riječkog šahovskog kluba „Liburnija“, drugi je Hrvat u povijesti koji se okitio naslovom prvaka starog kontinenta, nakon velemajstora Zdenka Kožula 2006. godine.

Na prijemu u splitskoj Gradskoj upravi uz zamjenicu Jelenu Hrgović nazočio je i Hrvoje Akrap iz Službe za društvene djelatnosti, a Ivan Šarić došao je u pratnji svoga oca Branka Šarića.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0