Otkako je započela provedba akcije izrade vizira, Zajednica tehničke kulture (ZTK) grada Splita je donirala ukupno 1.400 komada te vrijedne zaštitne opreme!

Najveći dio vizira je poklonjen osoblju medicinskih ustanova i domova za starije i nemoćne s područja grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. ZTK grada Splita koristi ovu priliku da se od srca zahvali vrijednim volonterima koji su izrađivali okvire vizira tehnikom 3D printanja, kao i radio klubovima Marjan i Kaštilac, udruzi Zvjezdano selo Mosor, OŠ Mertojak, Trećoj gimnaziji Split – Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji, Petoj gimnaziji “Vladimir Nazor” Split, te Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, bez čije pomoći ova akcija ne bi mogla biti realizirana.

Zaštitne vizire su sastavljali, dezinficirali, pakirali i isporučivali djelatnici ZTK grada Splita.

Nakon četiri mjeseca ZTK grada Splita ponovno je donirala zaštitne vizire za djelatnike splitskih škola i vrtića, povodom početka nove školske godine i pogoršanja epidemiološke situacije. Četrdeset zaštitnih vizira iz radionice vrijednih ruku članova Zajednice tehničke kulture grada Splita uručeno je danas Službi za društvene djelatnosti Grada Splita koja će ih raspodijeliti djelatnicima splitskih škola i vrtića.

Nadalje po dvadeset pet vizira su dobile Oš Ravne Njive – Neslanovac i Elektrotehička škola Split. Dvadeset vizira je donirano Oš Mertojak i Oš Lokve-Gripe.

Filamente za printanje, folije i ostale materijale uporabljene pri izradi vizira, osigurala je, pripremila i dostavila Hrvatska zajednica tehničke kulture, a cijeli projekt se ostvaruje uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, namijenjenu za provedbu programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Zajednica tehničke kulture grada Splita će sa ovom aktivnošću nastaviti sve dok okolnosti to budu zahtijevale.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime