Jedna od točaka dnevnog reda 18. sjednice Županijske skupštine SDŽ bio je Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna SDŽ za 2018. i projekcije za 2019. i 2020.

– Bitnih pomaka nema u ovom prijedlogu nema, a nedostaju sredstva država za rješavanje kapitalnih pitanja i nedostaju znanje i sredstva EU. Shvaćam da tu treba odraditi posao, a je li zadovoljavajuće lanjskih 15 milijuna.

Atmosfera u RH nije dobra, nema optimizma da će se dogoditi nešto dobro – kazao je Mate Martinić iz SDP-a.

Ivica Kusić (HDZ) odgovorio je na primjedbe oporbenih zastupnika.

– Sve ove izmjene i dopune proračuna donesene su u skladu sa svim pozitivnim propisima. Upravo radi velike raznolikosti proračunskih programa, u potrebi smo za rebalansom. Rebalans ne ugrožava kontinuitet ni izvršenje proračunskih programa. Pohvalio bih dva kluba u izlaganju, no kolega Renić spominje rast rashoda na zaposlene.

Vi se borite za razvoj školstva, obrazovanja, zdravstva. Recite mi, kolega Reniću, tko će čuvati palijativne bolesnike, hoćemo li staviti njemačke ovčare, tko će predavati u novoj školi u Ninčevićima i sl.

Ante Renić kazao je da mora priznati da je bilo dirljivo, evo ja vam garantiram da će sve ići na palijativu onda će vas Pametno podržati, ali povećanje od 38 milijuna kuna govori kome točno pomažemo, je li to palijativa ili neki drugo sektori.

Odgovorio je Kusić:

– Sve specifikacije su vidljive u programima i izvršenju programa. Vidjet ćemo dogodine kako je izvršen, tako da stojim iza svojih riječi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime