Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras bio je danas na svečanosti otvorenja Studentskog doma „Bruno Bušić“ na splitskom Spinutu. Imao je samo riječi hvale za splitsko sveučilište, ali je i upozorio javnost i medije na činjenicu da sva velika sveučilišta u Hrvatskoj imaju problem nedovoljnih smještajnih kapaciteta za studente.

– Ovo je veliki uspjeh za Sveučilište u Splitu i potrebno je stalno povećavati smještajne kapacitete u studentskim domovima. To je problem na svim velikim hrvatskim sveučilištima. Nerijetko dolazimo u situaciju da nemamo gdje smjestiti strane studente iz Erasmus + programa. To je veliki problem i ujedno velika šteta, kako za Split, tako i za Zagreb – upozorio je Boras.

„Mi smo ovdje zbog studenata“

Kaže da u Zagrebu u posljednjih 30 godina nisu znatno povećani smještajni kapaciteti za studente, a ističe da je slično do sada bilo i u Splitu.

– Moramo studentima omogućiti bolje uvjete – kratko nastavlja zagrebački rektor.

– Moram ovim putem čestitati rektoru Draganu Ljutiću i njegovoj upravi. Posljednjih godina Sveučilište u Splitu je mnogo napredovalo na renomiranim svjetskim sveučilišnim ljestvicama. Zaista, impresivno – nahvalio je splitsko sveučilište Boras.

Rekao je da su splitske visokoobrazovne ustanove uvelike podigle kvalitetu nastave, također ističe da je veliki utjecaj u tome bio osnivanje nekih novih studijskih programa i stalna briga za studente koja je vidljiva kod čelnika Sveučilišta u Splitu.– Svi smo ovdje samo radi studenata, naš posao i misija im je dati vrhunsko obrazovanje temeljeno na znanosti – zaključio je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime