Čistoća je po nalogu komunalnog redarstva Grada Splita tijekom srijede očitila divlja odlagališta građevinskog otpada u gradskim kotarima Gripe i Lučac Manuš te ga dalje predala ovlaštenoj tvrtki na zbrinjavanje. Danas se čisti Spinut.

No, znate li da skupljanje i predaja jedne tone otpada Grad Split košta 450 kuna?

Znate li da smo od 24. listopada do danas s gradskih ulica skupili 144 tone otpadnog građevinskog materijala kojeg su nepropisno ostavili naši sugrađani? To smo platili svi mi.

“42 prekršajne prijave smo podnijeli protiv fizičkih i pravnih osoba za koje znamo da su nepropisno odlagale građevinski i krupni otpad. Nijednu prijavu od građana nismo dobili!

Ako se nastavi i dalje svjesno i bezobrazno zatrpavati zajednički nam javni prostor otpadom iz apartmana, stanova i kuća, hoćemo li se iznenaditi ako nam iz Čistoće dođu veći računi?

Čist Grad = Čist Obraz
Ljepota Splita i na tvom je obrazu ‼” – poručuju iz Grada Splita.

Pogledajte situacije prije i nakon čišćenja građevinskog otpada s ulica:1 KOMENTAR

 1. Fino napraviti face skupinu
  ČIJI JE ŠUT
  samo “cinkavanje” može dovest gubu u red. I proslijediti komunalcima koji pišu prijavu.
  Kao mlad radio sam u restoranu u njemačkoj i kako je kontejner od restorana bio pun, bacio sam smeće u drugi kontejner niže niz ulicu. Na prozoru je stajala “bakica” i gledala.
  Nakon par sati dolaze komunalci, baka je prijavila, analiziraju smeće, utvrđuju da je iz restorana, restoran plaća kaznu, a ja dobijam nogu u guzicu s posla.

  Jedino tako može

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime