ZADARSKA ŽUPANIJA Izgubljenima i nasukanima HGSS priskočio u pomoć

Djelatnici Hitne medicinske pomoći, ali i HGSS-a bili su aktivni tijekom jučerašnjeg dana po cijeloj županiji.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći, ali i HGSS-a bili su aktivni tijekom jučerašnjeg dana po cijeloj županiji.


Tako je u Sukošanu zatražena pomoć HMP-a za 24-godišnjeg talijanskog državljanina, koji se nalazio na jedrilici, a trpio je jake bolove u donjem dijelu trbuha. Iz MRCC-a Rijeka uputili su ostale članove posade da doplove do marine u Sukošanu, gdje je pacijenta preuzela ekipe HMP-a i uz pomoć broda Lučke kapetanije, pacijenta odvela u OB Zadar.

Malo dalje, u Pakoštanima, hrvatski državljani su na brod ukrcali šest stranih brodolomaca čije je plovilo djelomično potonulo između mjesta Draga i otoka Vrgade. Dolaskom u Biograd na Moru, cijeli slučaj prijavili su ispostavi Lučke kapetanije. Mirno nije bilo niti u Starigradu, gdje je zaprimljena dojava o nasukavanju jedrilice slovenskih državljana (dužine oko 9 m).

Na jedrilici su bile dvije osobe koje srećom nisu ozlijeđene, a nema niti onečišćenja mora. Također u Starigradu, ali nešto “više” pokrenuta je akcija traganja i spašavanja za ukrajinskim državljaninom koji se oko 17 sati izgubio u Maloj Paklenici. Osoba je vrlo brzo pronađena u naselju Jukići te osim ogrebotina nije bila ozlijeđena. Osoba je dopraćena do obitelji. U akciji su sudjelovala dva člana HGSS-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0