Za preuzimanje nasljedstva uplatila desetke tisuća kuna, kasno je shvatila da je prevarena

Oštećena je putem elektroničke pošte stupila u kontakt s jednom osobom, koja ju je dovela u zabludu o nepostojećem nasljedstvu


Novi slučaj internetske prijevare dogodio se u Slavonskom Brodu gdje je 54-godišnjakinja uplatila nekoliko desetaka tisuća kuna za “preuzimanje” nasljedstva, piše Večernji list.


Policiji je slučaj prijavila u četvrtak te ispričala da je putem elektroničke pošte stupila u kontakt s jednom osobom, koja ju je dovela u zabludu o nepostojećem nasljedstvu. Za preuzimanje novca uplatila je naknadu, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena, izvijestila je PU brodsko-posavska.

“Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama”, poručili su iz policije.

Vezano uz slučaj iz Slavonskog Broda, policijski službenici dostavit će posebno izvješće državnom odvjetništvu te nastaviti daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
5
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
4
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime