“ZA JELIN KORAK” Sveučilišna profesorica poziva ljude na pomoć: “Pružite ruku pomoći i uplatite donaciju”

Jeleni je dijagnosticirana spastična tetraplegija uz jake kontrakture na svim zglobnim razinama ruka i noga, prikovana je za neurološka invalidska kolica


Dr. Marija Boban, profesorica na splitskom Pravnom fakultetu objavila je na Facebooku apel za prijateljicu.


Njezin apel vam prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji, dana 23.11.2019. godine tijekom svoje uobičajene popodnevne biciklističke rekreacije s mužem, u 45oj godini svog života, moja draga prijateljica Jelena Mušćet

doživjela je srčani arest uslijed kojega je nastala hipoksija (nedostak kisika) mozga, a shodno tome i edem (otok) mozga.

Nakon par minuta oživljavanja, doktori su je uspjeli oživiti i davali su joj tek 1% šanse za život jer je Jelena upala u treći stupanj kome koji je ujedno i najzadnji. U tom stupnju provela je točno 33 dana.

Jeleni je dijagnosticirana spastična tetraplegija uz jake kontrakture na svim zglobnim razinama ruka i noga, prikovana je za neurološka invalidska kolica i ovisna o pomoći drugih osoba. Da bi se ponovno vratila na noge, potrebne su svakodnevne vježbe fizioterapeuta te mnogobrojne operacije.
Troškovi lječenja su veliki: počevši od lijekova koji joj se kupuju (pije 20 komada dnevno), različitih biljnih preparata koji pije za smanjenje grčeva, govor, gutanje do pelena koje treba kupiti jer ono što dobije od HZZO je nedovoljno.

Dragi prijatelji, pružite ruku pomoći i uplatite donaciju kako bi Jelena ponovno mogla hodati jer i najmanja donacija je velika. Sve detalje možete vidjeti na FB stranici – napisala je Marija Boban te je u objavi nadodala:

Za Jelin korak

Uplate za Jelenu možete ostvariti uplatom na broj računa ili skeniranjem koda na slici. Hvala svima od srca! #zajelinkorak #pomozimojeleni
Žiro račun
Jelena Mušćet
IBAN: HR9524840083115814597
Raiffeisen banka
Devizni račun
Jelena Mušćet
IBAN: HR0224840083190015451
Raiffeisen banka

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
7
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime