VRIJEDNA DONACIJA ZA SPLITSKU KIRURGIJU Svećenici SMN kupili uređaj od gotovo 400 tisuća kuna i donirali ga bolnici: “Ovaj vrijedni poklon mnogo će nam značiti”

[VIDEO] U akciji je sudjelovao i Mons. Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji. Želio se na poseban način zahvaliti splitskom KBC-u nakon svega što su učinili za njega

Zdravko Perko, Mons. Marin Barišić i Julije Meštrović

Splitsko-makarski nadbiskup Mons. Marin Barišić u ime svećenika iz SMN splitskom KBC-u darovao je vrijednu donaciju. Uručio im je medicinski uređaj za napredni sustav za fluorescentnu endoskopsku i otvorenu kirurgiju poboljšanu indocijanin zelenilom. Vrijednosti ovog medicinskog uređaja je 383 tisuće kuna, a Barišić je naglasio da je ovaj uređaj poseban poklon KBC-u od strane svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije.


Meštrović: “Velika vam hvala”

“Velika mi je čast da mogu najaviti ovaj skup povodom jedne vrijedne donacije. Moram se ovim putem zahvaliti svim svećenicima Splitsko-makarske nadbiskupije. Ovaj uređaj nama će puno značiti u daljnjem radu. Velika vam hvala, podignuli ste kvalitetu rada u našem KBC-u”, zahvalan je bio ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović.

Splitsko-makarski nadbiskup Mons. Marin Barišić naglasio je da je ovo samo jedna u nizu donacija SMN splitskoj bolnici.

“Današnji događaj jedan je u nizu donacija Splitsko-makarske nadbiskupije našoj bolnici. Smatramo da je ovo uz rad i djelovanje Caritasa naše nadbiskupije još jedan oblik brige za najpotrebnije. Podsjetit ću vas da smo i prije tri godine u akciji “Obitelj za najmanje” prikupili preko 600 tisuća kuna i tada smo Klinici za dječju kirurgiju kupili endoskopski stup. Taj uređaj važan je za operacije djece i novorođenčadi. Danas našoj bolnici, tj. Klinici za kirurgiju darujemo još jedan vrijedan uređaj”, otkrio je Mons. Barišić.

Zdravko Perko, Mons. Marin Barišić i Julije Meštrović

Mons. Barišić: “Ponosni smo kada možemo pomoći splitskoj bolnici”

Istaknuo je da je uz svećenike Splitsko-makarske nadbiskupije bezrezervnu pomoć pružio i  Mons. Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji.

“Vrijednost ovog uređaja je nešto manja od 400 tisuća kuna. Uređaj je već u upotrebi. Nadam se da će nam taj uređaj biti što manje potreban te da će biti vrlo učinkovit. Posebno mi je drago da su sredstva za nabavku ovog uređaja darovali naši svećenici i vaši župnici. Oni su ovim djelom pokazali kako se treba brinuti za sve ljude. U akciji je sudjelovao i Mons. Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji. Jozić je na ovaj način želio zahvaliti splitskom KBC-u nakon svega što su učinili za njega nakon teške prometne nesreće koja se dogodila 2019. godine”, ustvrdio je Barišić.

Kazao je da će SMN i dalje pomagati splitskoj bolnici.

“Ponosni smo kada možemo pomoći splitskoj bolnici na ovaj način. Ove godine su zbog koronavirusa otkazani mnogi programi u sklopu proslave našeg zaštitnika Svetoga Dujma, upravo smo se zbog toga prisjetili naše bolnice. Nadbiskupija će i dalje pomagati splitskoj bolnici. U suradnji s ravnateljem Meštrovićem već pripremamo novi projekt koji ćemo uskoro i realizirati”, zaključio je Mons. Barišić.Predstojnik Klinike za kirurgiju: “Sada ćemo biti još uspješniji u liječenju naših najtežih bolesnika”

Zdravko Perko, predstojnik Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Split nije krio sreću i ponos. Zahvalio se svećenicima iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

“Ovaj vrijedni poklon mnogo će nam značiti. Hvala vam od srca, sada ćemo biti još uspješniji u liječenju naših najtežih bolesnika. Sada ćemo našim bolesnicima pružiti puno bolju uslugu i njegu”, kratko je kazao Perko dok je medijima pojašnjavao važnost ovog vrijednog poklona SMN.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
7
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime