Vrgorac dobio Teslin supercharger

U nedjelju 4. lipnja Tesla je na svojoj internetskoj stranici tesla.com i službeno uvrstila Vrgorac na popis svjetskih gradova sa ovakvim punionicama

U petak je u Vrgorcu krenula s radom super-punionica za električne automobile, tzv. supercharger američke tvrtke Tesla. Smještena je na parkiralištu hotela Prvan, a investicija je vrijedna oko 2,5 milijuna kuna. Projekt je izveden u rekordnom roku uz značajan angažman ne samo tvrtke Tesla, već i poduzetnika Zvonimira Pervana i gradske uprave koja je svoj dio odradila po hitnom postupku.


U nedjelju 4. lipnja Tesla je na svojoj internetskoj stranici tesla.com i službeno uvrstila Vrgorac na popis svjetskih gradova sa ovakvim punionicama. Izgradnjom ove punionice, u srednjoj Dalmaciji će superchargere imati samo Dugopolje i Vrgorac, a južnije od Vrgorca nitko. Svaki automobil tvrtke Tesla imat će na svojim kartama ucrtan i Vrgorac i upute kako doći do njega za sve one koji trebaju punjenje svoga vozila, piše Makarska kronika.

Gradnja punionice u Vrgorcu dio je plana tvrtke Tesla da se duž prometnih pravaca u Slavoniji i Dalmaciji podignu ovakvi objekti, a koji je tvrtka otkrila medijima prije još dvije godine. Izgradnjom ove punionice tik do autoceste A1 Zagreb-Ploče, Vrgorac će dospjeti na kartu svih Teslinih automobila u Europi, što će biti od velikog značenja za ovaj grad. Posebno kada se zna da južnije od Dugopolja ne postoji niti jedna punionica za električne automobile.

U Gradu Vrgorcu tajnoviti su o detaljima projekta, ali usklađuju prostorno-plansku dokumentaciju kako bi Tinov grad što prije dobio punionicu, a samim time i svoju markicu na mapi svakog Teslinog automobila u Europi. A dok se automobili pune, njihovi vlasnici će moći uživati u turističkoj ponudi i gastronomiji vrgorskog kraja kraja, kako je običaj u nekim drugim krajevima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0