Vozilo sletjelo s kolnika, udarilo u betonski zid, rasvjetni stup, opet u zid: Dvije osobe teško, jedna lakše ozlijeđena

Vozač je imao 0.98 promila alkohola u krvi


U nedjelju 24. siječnja u 3 sata, na Benkovačkoj cesti u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđena.


Sumnja se da je do nesreće došlo tako što je 25-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg, upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, te se kretao navedenom ulicom iz smjera jugoistoka u smjeru sjeverozapada. Izlaskom iz desnog zavoja, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama, a zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom te prešao u prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Vozilo je potom s kolnika sletjelo na nogostup i prednjim lijevim dijelom udarilo u betonski zid, od kojeg se odbilo i nastavilo nekontrolirano kretati po nogostupu gdje je udarilo u rasvjetni stup, rotiralo se oko stupa da bi potom udarilo u betonski zid od kojeg se odbilo natrag na kolnik gdje se u konačnici i zaustavilo.

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u Općoj bolnici Zadar gdje su 25-godišnjem vozaču utvrđene teške tjelesne ozljede, 25-godišnjem putniku osobito teške tjelesne ozljede, te su obojica zadržani na daljnjem liječenu. Drugom putniku u vozilu, 24-godišnjaku, utvrđene su lakše tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a policijski službenici u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom i nadalje poduzimaju dokazne radnje i izvide radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime