VOZAČI, OPREZ! Voda koja tjednima prelazi preko ceste počela se lediti od Strožanca do Žrnovnice

O svemu su obaviješteni komunalni redari u Podstrani

Točno prije godinu dana u više navrata pisali smo o problematici potoka koji teče preko nedavno rekonstruirane ceste Strožanac – Žrnovnica. Radi se o dijelu ceste blizu ulaza u Korešnicu, niti sto metara prije mosta na Rakitama.


Voda se slijeva negdje s uzvisine s istočne strane ceste, pada na parkiralište trgovine Ribola, zatim presijeca cestu i završava sa zapadne strane ceste. Za razliku od stanja prije godinu dana, sada se prelijevanje preko ove vrlo prometne ceste događa na čak dva mjesta u razmaku od stotinjak metara.

U noći s ponedjeljka na utorak temperatura zraka se na ovom području spustila na +1°C, a voda se na nekim dijelovima počela lediti. Hoće li se do kraja noći temperatura spustiti na 0°C ili niže i hoće li se sva voda na kolniku i obližnjem nogostupu zalediti nije poznato, no vozači bi trebali biti oprezni prilikom prolaska ovim područjem.

Prije nekoliko dana postavljen je znak upozorenja.

Prošle godine se prvo čekalo da se vidi radi li se o oborinskim – procijednim vodama, no postalo je jasno da potočić preko ceste nema veze s kišama nego s jednim nesavjesnim vlasnikom. Lani se radilo o namjernom puštanju vode od strane jednog privatnog vlasnika čiji se objekt nalazi neposredno iznad parkinga! Iz nama nepoznatog razloga, voda je neometano i neprestano tekla iz jedne gume za zalijevanje, a koja je spojena na žrnovački vodovodni sustav. Nakon što se problem konačno detektirao, situacija je sanirana u siječnju ove godine.

Međutim, sada se isti problem ponovio! O svemu su obaviješteni komunalni redari u Podstrani, a neslužbeno doznajemo da oni misle da se u ovom slučaju radi i oborinskim vodama.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime