VOZAČI, OPREZ! Ove srijede policija će detaljno nadgledati promet: “Smanjimo broj teških prometnih nesreća”

Mreža prometnih policija država Europe i ove godine organizira “Europski dan bez poginulih u prometu” (projekt EDWARD), i to u srijedu, 19. rujna 2018. Tim povodom, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provodit će se akcija u prometu, koja će biti usmjerena na prekršaje koji dovode do nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama (nepropisna i neprilagođena brzina, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisno pretjecanje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i dr.). Cilj ove akcije je smanjenje broja poginulih i teško ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama na prometnicama diljem svijeta.


Zajedničkim se trudom značajno može pridonijeti smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama. Više o samom projektu možete pročitati ovdje.

“Pozivamo Vas da nam se pridružite, podržite projekt i time pridonesete smanjenju rizika i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu!” – poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime