VOZAČI ODAHNULI Strma i “ogoljela” cesta kod Sitnog konačno dobila metalnu ogradu

Iako su stanovnici Sitnog morali biti strpljivi za vrijeme sanacije okoliša njihove prometnice, u zimu ulaze sa znatno sigurnijim uvjetima na cesti nego je to bio slučaj do sada

Prošlo je nešto više od mjesec dana od kada su Hrvatske šume posao čišćenja izgorenih stabala na potezu između Žrnovnice i Gornje Sitnog povjerili slovenskoj tvrtki “Lesinka“. Slovenci su brzo i efikasno izvršili sječu, odvoz stabala i dobar dio sanacije opožarenog područja uz cestu.


Nakon što su sva stabla uklonjena, krajobraz je postao gotovo neprepoznatljiv. Nekada gusta borova i hrastova šuma sada je postala “površina Mjeseca”. Tako se pojavila opasnost za sudionike u prometu na ovoj dionici, osobito na poznatim sitanjskim serpentinama.

Ivica Grubišić Gire, savjetnik za komunalu splitskog gradonačelnika, kaže da se moralo brzo reagirati:

– Nakon što je šuma na ovom, inače strmom dijelu ceste potpuno nestala, atmosferski uvjeti mogli su dovoditi vozače u opasnost. Prvo, vjetar će zbog ogoljenosti terena tu biti mnogo jači nego do sada, a iz istih razloga sada će se tu češće javljati poledica. Zbog toga smo se požurili na tom dijelu ceste postaviti ogradu, odnosno željezni odbojnik – kazao nam je Gire dodajući da su odbojnici također postavljeni na krivini između Sirotkovića i Gornje Sitnog, nešto prije skretanja za Zvjezdano selo Mosor.

Kaže da je postavljanjem odbojnika najveći dio opasnosti za vozače otklonjen, ali da će tvrtka Cestar obaviti i radove saniranja odrona.

Radove na postavljanju odbojnika obavila je tvrtka Point, a trošak zahvata se pokrio iz sredstava održavanja.Iako su stanovnici Sitnog morali biti strpljivi za vrijeme sanacije okoliša njihove prometnice, u zimu ulaze sa znatno sigurnijim uvjetima na cesti nego je to bio slučaj do sada.

VEZANI ČLANCI:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0