Iz Vodovoda i kanalizacije izvijestili su da su rezultati za sve fizikalno – kemijske i kemijske pokazatelje za uzorak sirove vode i vode iz vodoopskrbne mreže Žrnovnica pokazuju da isti odgovaraju maksimalno dozvoljenjim koncetracijama Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju (NN br. 125/13 i 141 /13).

Dakle, s osnova kemijskih pokazatelja voda u Žrnovnici je ispravna za piće.

Mikrobiološki pokazatelji su u izadi, a rezultati će biti poznati dana 11. rujna 2017. godine (u ponedjeljak).

Situaciju s vodom u Žrnovnici komentirao nam je i dr. Ivo Petrić, šef epidemiološke službe na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (Higijenski).

– Nastavni zavod za javno zdravstvo redovito kontrolira kvalitetu vode, pa tako i na rijeci Žrnovnici. U Žrnovnici je specifična situacija da je cijeli okoliš rijeke izgorio u požaru, pa se uslijed obilnijih oborina rijeka zamućuje. Redovito radimo analize u sklopu vodovoda, a sve što smo u zadnje vrijeme u Žrnovnici radili bilo je uredno. U incidentnim situacijama, a jutrošnja bi se mogla nazvati takvom, radimo pojačane kontrole. U tijeku je uzorkovanje i analiza vode, no za sada je sve pod kontrolom – kazao nam je dr. Petrić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0