Vlada RH u Kninu usvojila novi Zakon o braniteljima, županiji dodijeljeno i 180 milijuna kuna

Posebna sjednica Vlade RH uoči Dana pobjede

Uoči Dana pobjede Vlada RH je u Kninu održala posebnu sjednicu na kojoj je prihvaćen prijedlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji ujedinjuje statusna i materijalna prava svih branitelja i stradalnika.


Premijer Andrej Plenković izjavio je u uvodnom dijelu sjednice Vlade u Kninu kako mu je drago da će danas usvojiti prijedlog novog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.
Zahvalio je vatrogascima i svima koji su posljednjih dana gasili požare na području Dalmacije. Govoreći o posjetu požarištu u Kistanjama kazao je da su ga ondje svi mjerodavni izvijestili o svemu što je učinjeno. Najesen ćemo napraviti određene analize i izvući pouke te vidjeti kako država i svi drugi (županije, gradovi i općine…) možemo biti koordiniraniji, učinkovitiji i brži i rješavati probleme, javlja HRT.

Premijer je spomenuo da je nakon jučerašnje telefonske sjednice upućena pomoć u gašenju požara Bosni i Hercegovini.

Čestitao je vaterpolistima na zlatnoj medalji osvojenoj na svjetskom prvenstvu u Budimpešti. – Vlada osluškuje apele HOO-a i vaterpolskog saveza kako na primjeren način nagraditi one koji promiču Hrvatsku na ovoj najvišoj razini- , kazao je Plenković.

Lijepo je da su i naši mladi robotičari osvojili svjetska prvenstva i nagrade u Japanu. Oni predstavljaju budućnost Hrvatske u znanosti i inovacijama, kazao je premijer i najavio da će ih do početka školske godine primiti u Vladi.

– Ovoga tjedna održan je i sastanak Američko-jadranske povelje u Podgorici, koji je bio poseban zato što je to bio sastanak na vrhu na kojem su bili i članice i promatrači. Ovoga puta je SAD bio predstavljen na najvišoj razini. Potpredsjednik Mike Pence dao je snažnu poruku potpore SAD-a sigurnosti jugoistočne Europe naporima naših susjednih država koje još nisu ostvarile svoju ambiciju da postanu članice NATO-a -, kazao je Plenković.


Šibensko-kninski župan Goran Pauk potom je zahvalio što se sjednica Vlade održava u Kninu. – Šibensko-kninska županija ravnomjerno raste u svim njezinim područjima. Bogata raznovrsnost županije nudi predispozicije za razvoj koji se temelji na jednoj bogatoj turističkoj i kulturnoj baštini, prirodnim bogatstvima te obrazovanju, novim tehnologijama i poduzetništvu,- kazao je Pauk.

– Nije uvijek bilo lako. Od svih primorskih županija naša je najviše pogođena u Domovinskom ratu. Trebalo je sanirati svu nastalu štetu kako bi se moglo krenuti naprijed. Danas možemo reći da je rast ove županije takav da ga nitko osim nekih globalnih situacija ne može zaustaviti. BDP po stanovniku županije raste s 29.000 kn po stanovniku 2000. godine na 61.500 kn po stanovniku. Postavili smo kvalitetne preduvjete kako bi ovaj broj bio i veći,- rekao je između ostalog Pauk.Više pročitajte OVDJE

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0