VIŠE OD IJEDNE RIJEČI Ova fotografija iz Zatona najbolje opisuje užas s kojim su tamošnji vatrogasci suočeni

Požar kod Zatona i dalje bjesni

Danas u 12:14 su šibenski vatrogasci zaprimii dojavu o požaru na tzv. benkovačkoj cesti kod Zatona. Na požarište je odmah izašlo 35 vatrogasaca s 13 vozila, a uskoro su im se pridružila i dva Air Tractora i jedan Canadair. Gori trava, nisko raslinje i borovina.


Nedugo zatim na požarište su pristigla i tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802, a i broj vatrogasaca povećao se na 80.

Obzirom da se vatrena stihija nošena vjetrom brzo širila, požar se nekontrolirano počeo povlačiti prema Raslini, pa je i tamošnja cesta zatvorena.

Na požarištu u Zatonu pojavile su se dvije vatrene fronte pa je situacija naglo počela izmicati kontroli, u Raslinama je čak zaprijetila i kućama.

Šibenski vatrogasni zapovjednik Dukić, najavio je kako im u pomoć pristiže i hrvatska vojska.

Ministar Krstičević stigao je na tamošnje požarište, a dignuto je i 80 vojnika koji je umornim vatrogascima probati pomoći zaustaviti širenje požara.


Situacija u Zatonu nepredvidiva je zbog vjetra, a samo jedna fotografija objavljena na društvenim mrežama kazala je puno više nego mi u ovim redovima.

Zato ćemo je samo priložiti u tekst i zajedno s “akterima ove priče” pomoliti se za bolje sutra i bolje večeras.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0