VIDEO Večeras ne propustite jedinstven koncert i izložbu u Kinoteci Zlatna vrata

U 20 sati se svečano otvara četvrto izdanje regionalnog festivala glazbenih video spotova Split Spot Festival 2017

Večeras će u Kinoteci Zlatna vrata svi ljubitelji jazza i umjetnosti, a pogotovo multimedije, imati priliku vidjeti nešto doista originalno. Naime, u 20 sati se svečano otvara četvrto izdanje regionalnog festivala glazbenih video spotova Split Spot Festival 2017. uz “Spiritual Market” i izložbu Žare Batinovića “Iz ruke”.


“Spiritual Market” je projekt koji objedinjuje jazz album Vedrana Ružića i art film Johna Karduma i Ire Tomić, a inspiriran je putovanjima Marka Pola na Daleki istok. Posebnost ovog projekta leži u činjenici da je najprije nastao jazz album, koji kombinacijom zvuka Istre i dalekog istoka prati Polov put od Venecije do Kine. Nakon njega nastaje prateći film koji autori nazivaju prvim hrvatskim jazz filmom. U svojoj izvedbi, koju će svi posjetitelji večeras imati priliku čuti uživo, glazbenici su ti koji hvataju tempo s filmom.

Idejni začetnik projekta je Porinom nagrađeni glazbenik i slikar Vedran Ružić. Na albumu uz Ružića na kontrabasu sudjeluju Adriano Bernobić (bubnjevi), Pavle Miljenović (gitara) i Mario Bočić (tenor sax). Film u trajanju cijelog albuma režirali su i zajedno s Ružićem osmislili Ira Tomić i John Kardum.

Nakon Spiritual Marketa, oko 21 sat, svi posjetitelji će u izložbenim prostorijama Centra Zlatna Vrata  moći pogledati izložbu redatelja Žare Batinovića “Iz ruke”, koja će vam pružiti priliku da povirite “iza kulisa” poznatih glazbenih spotova iz cijele regije. Žare Batinović se ovim poslom bavi od 90-ih, a do danas je snimio preko 150 video spotova za brojne glazbenike poput TBF-a, Gorana Bare, Bajage, Daleke obale i drugih.

Izložbu ćete moći pogledati do 27. svibnja, a ulaz na koncert i izložbu je za sve posjetitelje besplatan.


Za više informacija i detaljan program, posjetite web stranicu Split Spot Festivala 2017.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0