VIDEO PREZENTACIJA Načelnik Postira predstavio budući hotel; Investicija vrijedna 25 milijuna eura, otvorit će se 140 novih radnih mjesta

Video prezentacija pokazuje budući hotel koji će se nalaziti na lokaciji stare tvornice Sardina

Načelnik Općine Postira Siniša Šime Marović i član Mladeži HDZ-a na svom službenom profilu objavio je prezentaciju budućeg hotela i iznio nekoliko činjenica.


– Dragi Postirani, u nastavku možete vidjeti video prezentaciju budućeg hotela koji će se nalaziti na lokaciji stare tvornice Sardina. Obzirom da je ova investicija od velikog značaja za Općinu Postira i sve njene stanovnike, želim iznijeti nekoliko činjenica:

– hotel je na ovoj lokaciji predviđen još prvom prostornoplanskom dokumentacijom općine Postira
– Općina itekako vodi brigu o izbjegavanju masovnosti, pa smo tako prva Općina koja je iz svog Prostornog plana izbacila Turističku zonu, u ovom slučaju “Bok”, koja je tamo bila predviđena još davnih godina
– hotel neće biti “all inclusive”, čime se uvelike pridonosi izvanpansionskoj potrošnji
– uređena šetnica koja će se nalaziti između hotela i nove plaže i dalje će biti javna šetnica, s ograničenim prometom (samo za stanare)
– nerazvrstana pristupna cesta za stanare Prje (ulica Put Prje) i dalje ostaje javna cesta
– nova plaža investicija je Općine i kao takva ostaje javna, što je regulirano i Zakonom
– uvelike se vodi briga o rješavanju problema odvodnje i kanalizacije te će kanalizacijski ispust od “bivše Sardine” biti anuliran, a hotel će biti spojen na kanalizacijski ispust “Rot”

Novi hotel biti će jedan od najboljih na Jadranu. Ovom investicijom dobiti će se novih 460 kreveta u hotelskom smještaju, no i dalje će primat u Postirima imati privatni smještaj sa svojih oko 1.500 kreveta, što oblikuje destinaciju onakvom kakvom želimo i mislimo da je najbolje. Turizam će u Postirima ovom investicijom napredovati, no i dalje će ići “šotobraco” s poljoprivredom i ribarstvom, kako je to bilo i do sad. Ove tri glavne grane moraju se razvijati i napredovati, ali u međusobnoj sinergiji i sinergiji s domaćim stanovništvom.

Stvoriti će se 120 – 140 novih radnih mjesta, čime osiguravamo budućnost mladima i njihov ostanak na otoku. Općina mora voditi brigu o razvoju mjesta i ljudima koji u njemu žive i rade, a to i čini. Domaćem stanovniku se moraju osigurati svi uvjeti za kvalitetan život, a kada je njemu ugodno onda će biti i onima koji tu tek povremeno borave, bilo kao vikendaši ili kao turisti.

Vjerujemo da će mnogi prepoznati važnost ove investicije, vrijedne 25.000.000,00 eura, koja nije investicija samo za godinu dana, već za narednih 50 godina te će i sami inicirati stvaranje dodatnih sadržaja i stvaranje dodatne vrijednosti. Kroz svaku investiciju u Općini Postira prožima se promišljanje o održivosti. To je temelj za sve. Moramo se zdravo razvijati i stoga nikad ne govorimo o onome što Postira moraju postati, već o onome što Postira moraju ostati.


I u napretku ostati, zadržati dušu, a dušu Postira čine upravo ljudi, koji svoju tradiciju i baštinu čuvaju i ugrađuju u svaki napredak, ne srameći se iste već je ponosno ističući – napisao je.

U nastavku pogledajte video prezentaciju.
Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
4
Hmmm
1
Plač
6
Grrr
3
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime