Veliki uspjeh prvih dječjih maškara u Žrnovnici: “Djeca su oduševljena, to nam je najvažnije”

"S obzirom na to da je ovo prva godina, ovoliko posjetitelja nismo očekivali. Ovo je odličan signal da smo na pravom putu"

U organizaciji skupine građana, u nedjelju su održane prve dječje maškare u Žrnovnici. Nekolicina stanovnika ovog podmosorskog mjesta bila je nezadovoljna činjenicom da nitko u mjestu s preko 4 tisuće žitelja već godinama ne organizira bilo kakve maškare, pa su odlučili stvari uzeti u svoje ruke.


Točno u 13 sati maškarana djeca okupila su se ispred dječjeg Vrtića na Korešnici. Zoro osvetnik, bubamare, anđeli, likovi iz Zvjezdanih ratova – samo su neke od maski koje su nosila razdragana djeca. Pjesme, plesa i igre nije nedostajalo, posjećenost i atmosfera na prvim dječjim maškarama premašila su i najoptimističnija očekivanja organizatora:

– Jako smo zadovoljni. Sve je bilo okićeno, balonima smo ukrasili pozornicu i područje oko vrtića. Došlo je oko 200 ljudi, od čega stotinjak djece. Klaunovi zabavljači su oko dva sata zabavljali djecu, a posebno uzbudljiv trenutak bila je dodjela nagrada za najbolje ženske, muške i grupne maske.

Najvažnije nam je bilo da su djeca jako zadovoljna događajem. Klaunovi su dobili posebni pljusak od djece jer su pokazali ono najbolje od sebe. Uz klaunove bilo je i nekoliko animatora. Animatori su stizali iz Splita, sa Zapadne obale.

S obzirom na to da nam je ovo prva godina, ovoliko posjetitelja nismo očekivali. Ovo je odličan signal da smo na pravom putu i da moramo s dječjim maškarama nastaviti i sljedeće godine. Zahvaljujem se svima koji su dali svoje donacije ili su radom ili na bilo koji način pomogli da se dječje maškare održe – kazao nam je Martin Marin, koji se uz Marina Tijardovića najviše zauzeo oko ovog događaja.

Organizatorima čestitamo na velikom trudu i uspješnoj organizaciji i želimo im još puno ovakvih događaja u budućnosti!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0