VELIKI POŽAR KOD PODGORE Kanaderi se vratili na požarište, gori Park prirode Biokovo

Pozvane su snage iz Šibenske, Dubrovačke i Zadarske županije.

Ni u ranim jutarnjim satima požar još nije stavljen pod kontrolu. Doznajemo od vatrogasaca na terenu kako su uvjeti za gašenje iznimno teški. U pomoć su došla i tri kanadera.


Iz HAK-a javljaju kako je zbog požara za sav promet zatvorena državna cesta DC512 Makarska-Vrgorac, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Tučepa i Podgore vozi se jednim trakom, naizmjence.
Na terenu se nalaze vatrogasci iz Splita, Trogira, Kaštela, Podstrane, Omiša, Dugog Rata, Imotskog te svi raspoloživi makarski vatrogasci iz tamošnjih DVD-ova. Dim od požara je vidljiv i s Čiova.

Kanaderi su se oko 8 sati vratili u Zračnu luku Zemunik zbog jake bure. Procjenjuje se da je za sada oko 200 hektara opožarene površine.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/767004633459841/” bottom=”30″]

Pozvane su snage iz Šibenske, Dubrovačke i Zadarske županije. Zapovjednik DVD-a Makarska, Dražen Glavina kazao nam je kako više od 280 vatrogasaca iz 4 županije gasi požar koji se proširio na 250 hektara. U pomoć su im došla i 3 kanadera i trenutno se požar pokušava staviti u obruč. Ukoliko im vremenske prilike budu išle na ruku, a vatrogasci radili kao i sada, požar će se staviti pod kontrolu do večernjih sati. Glavina navodi kako na svu sreću, nitko nije stradao. S lakšim ozljedama prošao je jedan od lokalnih liječnika kojemu je vatra opržila uho. Ljudi i kuće su sigurni.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/vatrogasciheroji/videos/767055736788064/” bottom=”30″]

RANIJE OBJAVLJENO:

U kasnim noćnim satima buknuo je veliki požar kod Podgore. Nošen jakom burom, brzo se proširio pa i zaprijetio obližnjim kućama. Sve vatrogasne postrojbe iz okolnih mjesta su na terenu i rade na sprječavanju daljnjeg širenja požara.


“Ogroman je požar. Stojimo kraj kuća i pokušavamo ih obraniti. Gasili smo i krov od jedne u blizini. Neka nam Bog pomogne”, izjavio je stanovnik obližnjeg mjesta nedugo nakon početka požara.

Čitatelji portala šalju nam slike s Prve vidilice na Marjanu odakle se vidi svjetlo od požara.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0