VELIKI PLANOVI ZA SUĆIDAR Damir Ćosić Roda najavio izgradnju spomenika braniteljima i realizaciju Perivoja Ane Roje

"Rodina lista" je zasigurno najspremnija lista da završi već dugo pripremane projekte. - poručio je Ćosić Roda

Na Sućidru, dok je predizborna kampanja u tijeku, kandidati biračima predstavljaju svoje programe. Tako i Lista koju je predstavio Damir Ćosić Roda dugogodišnji predsjednik G/K Sućidar iznosi nam neke od svojih planova i projekata. „Rodinu listu „ kako ju je nazvao predvodi Vinko Škunca i na glasačkom listiću bit će pod rednim brojem 6.


– Pred birače izlazimo sa kombinacijom iskusnih i s druge strane neopterećenih, obrazovanih i mladih ljudi, gdje prevladavaju žene… Na čelu liste je Vinko Škunca, visoko obrazovan čovjek. Vinko je bio predsjednik odbora za prevenciju kriminaliteta u prošlim sazivima vijeća G/K Sućidar. Ima sretan brak i otac je petero djece. Omiljen je među prijateljima. Zaposlen je u zajednici „Susret“. Vinko kao sposoban i operativan čovjek , želi nastaviti uspješan rad na čelu kotara naravno uz moju pomoć. Ja ću i dalje biti aktivan i i zajedno s Vinkom nastavit će mo sa već gotovim i pripremljenim projektima. Ovom prilikom nabrojit ćemo samo neke od njih:

Dakle postoji nekoliko naših gotovih projekata, koji su projektirani, odobreni od vijeća G/K i od grada Splita te njihova realizacija kreće netom nakon izbora. Zasigurno ono što namjeravamo napraviti je spomenik za poginule i umrle hrvatske branitelje za koji smo izabrali lokaciju na mjestu sadašnjeg kotarskog jarbola , na glavnom ulazu u kotar (raskršće Velebitske i Vukovarske ulice). Idejni projekt je osmislio mladi akademski kipar Duje Matetić, a izvedbeni projekt izradio je ured ovlaštenog arhitekte Milana Ugrine. Sam projekt procijenjen je na cca 250.000,00 kn i znatan dio sredstava već smo osigurali putem donacija što u materijalu što u radovima. Komisija za trgove i spomenike dala je načelnu suglasnost i pripreme su pri kraju. To mi je zasada najveća želja u tome ću istrajati. – rekao je Ćosić Roda.

– Od ostalih projekata zasad ćemo spomenuti još i pripreme za gradnju projekta „Perivoj Ana Roje“ U DPU-u koji je na snazi predviđeno je 800 parking mjesta , i to na postojećem parkiralištu sa sjeverne strane Vukovarske ulice ispod vrtića. Na gornjoj etaži predviđeni su sportsko – rekreativni sadržaji, dječja igrališta , tržnica sa malim trgovačkim centrom. Postoje razni načini financiranja počevši od javno –privatnog partnerstva i sl. Geometri su već bili na terenu. Obavljeni su razgovori sa vlasnicima zemljišta u zoni obuhvata i postoje sve predispozicije da se imovinsko – pravni poslovi ubrzo završe. “Rodina lista” je zasigurno najspremnija lista da završi već dugo pripremane projekte. – poručio je Ćosić Roda.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime