VELIKI HUMANITARNI KONCERT “Orkestar HRM-a & Prijatelji za Udrugu MoSt” u splitskom HNK

Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu na ovaj veliki humanitarni koncert u utorak 24.10.2017. od kojeg sva prikupljena sredstva idu za socijalne programe splitske Udruge MoSt.

Orkestar Hrvatske ratne mornarice organizira veliki humanitarni koncert pod nazivom “ORKESTAR HRVATSKE RATNE MORNARICE & PRIJATELJI ZA UDRUGU MOST” u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, u utorak, 24.listopada 2017., s početkom u 20 sati. Orkestrom HRM ravna maestro Tonći Ćićerić, a nastupaju Đani Stipaničev, Barbara Suhodolčan, Adalbert Turner-Juci & Klapa Sveti Juraj HRM.


Ulaznice su po jedinstvenoj cijeni od 30 kuna i mogu se kupiti na blagajni HNK Split, a prihod od ulaznica namijenjen je socijalnim programima Udruge MoSt iz Splita.

– Zbog rastućeg broja mladih u riziku od siromaštva i beskućništva i sve češćih zahtjeva za savjetodavnu pomoć ili smještaj mladih u prenoćišta i prihvatilišta, MoSt je 2015. godine pokrenuo program podrške upravo tim mladim ljudima koji nemaju podršku primarne obitelji, nemaju razvijenu socijalnu mrežu, koji su napustili sustav obrazovanja zbog različitih nepovoljnih životnih okolnosti, koji izlaze iz odgojnih domova i domova bez roditeljske skrbi te za one koji izlaze iz penalnog sustava, rekla nam je Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt.

Tijekom 2015.i 2016. godine osigurali smo sredstva za školovanje, prekvalifikacije i osposobljavanje za 20 mladih te do danas uključili u savjetodavni rad više od 50 mladih koji su upravo ta skupina mladih koja živi u izrazito nepovoljnim uvjetima te većem dijelu njih pomogli pri zapošljavanju. Osim pomoći u obrazovanju, za ovu ranjivu skupinu mladih, MoSt provodi  i niz aktivnosti neformalnog obrazovanja, potiče različite socijalne i životne vještine te pomaže u samostalnom stanovanju, pronalaženju posla i obavljanju prakse, nadodala je Barbarić.

Ova skupina mladih nije samo specifičnost samo Republike Hrvatske nego je i jedan od najvećih problema suvremene Europe i svijeta. Prikupljenim sredstvima želimo poboljšati status mladih beskućnika i mladih u riziku od beskućništva podizanjem njihovog obrazovnog statusa, ulaganjem u njihovo osposobljavanje, doškolovanje, prekvalifikacije, tečajeve kako bismo im olakšali pristup tržištu rada, zaključila je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0