Nino Vela komentirao je danas najavu HŽ-a da metro više neće samostalno voziti od Kopilice do trajekte luke i obrnuto. Splitski dogradonačelnik je rekao da se ne radi o ukidanju metroa nego uvođenju zimskog voznog reda kojim se integrirana autobusno-željeznička linija produljuje do Trogira, a kraća dionica Split Luka – Split predgrađe (Kopilica) prorjeđuje.

Nije se dugo čekalo na komentare pojedenih splitskih gradskih vijećnika.

– Nadajmo se da će “zimski vozni red” trajati dok se cijeli ovaj projekt ne pripremi stručno i sveobuhvatno. Gradski metro, izmještanje autobusnog kolodvora te sve ostalo što će poboljšati stanje prometa u Splitu treba ozbiljno isplanirati na način da uistinu budu na korist građanima, a ne nešto na što će odlaziti milijuni javnog novca bez ikakve konkretne dobrobiti… – ističe SDP-ov Joško Markić.

HSLS-sov Tonći Blažević rekao je za Dalmacija Danas:

– HSLS nije sudjelovao ni u jednom dijelu poslova koji su doveli do isforsiranog uvođenja linije Kopilica- Luka. Kratkotrajni PR se uglavnom obije o glavu onom tko ga provodi. Da smo sudjelovali linije u ovakvim obliku i u ovom vremenu ne bi bilo. Treba izračunati koliko je hrvatskih kuna porezne obveznike koštalo ovo prijevremeno forsiranje poteza za kojeg se nisu stvorili uvjeti.Odgovorna vlast planira,razmišlja i realizira neovisno o dužini trajanja mandata. Poveznica Trogir- Split brzom željezničkom vezom ima smisla i treba izračunati ekonomsku isplativost iste te sve predstaviti stanovnicima – kazao je Blažević.

Komentar nam je dao i HGS-ov Igor Stanišić, a možete ga pročitati ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime