Kako je i bilo najavljeno, u Splitu će vrlo brzo dođi do popuštanja nekih mjera pa bi Pazar i Peškarija već od sutra mogli biti u funkciji, ipak po određenim pravilima. Detalje nam je otkrio šef splitskog Stožera civilne zaštite, dogradonačelnik Nino Vela.

– Tražili smo od svih upravitelja tržnica, ribarnica i svih onih koji se mogu organizirati tako da će poštivati sve propisane mjere razmaka među ljudima, pri tome moći izvoditi prodaju svježih namirnica poput ribe, mesa, povrća, voća i ostalih artikala potrebnih za svakodnevni život. Takvi vlasnici i objekti koji uspiju osigurati takve mjere dobit će dozvolu za rad u skladu s odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite i s mjerama koje je propisao Nastavni zavod za javno zdravstvo.

Upitali smo ga kada bi se Pazar i Peškarija mogli otvoriti.

– Zatražili smo od subjekata da naprave potrebne pripreme, neka se jave i nakon što budu spremni te se sve ocijeni prihvatljivi, dobit će dozvolu za rad. Već jučer su se usklađivali, danas provode te aktivnosti, najranije je moguće tijekom sutrašnjeg dana. Ono što je bitno je osigurati razmake između prodavača i kupaca međusobno. Na vlasnicima je osigurati razmak između kupaca i između kupca i prodavača te imati redarsku službu koja će napominjati ljudima da drže razmak. Mora postajati kontrola na ulazu i kontrola međuosobnih razmaka, a tek tada će ti objekti moći raditi.

U Splitu će se organizirati i “Drive-in” tržnica.

– Ideja postoji i priprema se. Vjerujemo da će projekt brzo biti spreman i da će zaživjeti ovih dana. Što se tiče lokacija tražimo mjesto gdje se može lako pristupiti vozilom i gdje se mogu organizirati kućice s prodajnim mjestima. Dakle, ljudi će vozilom moći doći blizu prodajnih kućica i kupiti ono što im treba te nastaviti daje svoj put – kazao nam je Vela.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime