Predstavljanje inovativnog OmoType font sustava i aplikacije OmoReader za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom upriličit će se danas u 18 sati u velikoj dvorani Središnje knjižnice GKMM-a Split, Slobode 2 .

Predstavljač je Petar Reić, osnivač trvtke OmoLab

U sklopu nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I želim čitati!“ predstavljamo vam inovativan i originalan OmoType font sustav – pismo oblikovano i prilagođeno za osobe s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja te besplatnu aplikaciju OmoReader za olakšavanje njegovog čitanja. Font sustav i aplikaciju je kreirao tim splitske tvrtke OmoLab, i koji je upravo ušao u finale ovogodišnjeg Startup Factoryja.

Petar Reić, osnivač tvrtke OmoLab predstavlja pismo oblikovano i prilagođeno za osobe s disleksijom i teškoćama u čitanju te besplatne aplikacije OmoReader za olakšavanje njegovog čitanja.

“Kada smo krenuli u proces oblikovanja pisma za osobe s disleksijom postavili smo za cilj oblikovati pismo koje se u najmanjoj mogućoj mjeri razlikuje od fontova koji su u svakodnevnoj upotrebi, a da pri tom poboljšava čitljivost, praćenje retka, te sprječava zamjenu sličnih slova označavanjem ili deformacijom samo ‘problematičnih’ slovnih znakova.

Simetrično suprotna slova mogu se dodatno označiti kako bi se izbjegla konfuzija pri čitanju. Ova funkcija dostupna je kroz OmoReader aplikaciju. Budući da disleksija ima širok spektar manifestacija namjera je da se pismo može prilagoditi jedinstvenim potrebama korisnika” – kazao je Reić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime