Večeras svečano otvorenje dvotjednog Omiš Summer Treat Festivala

Ova manifestacija svakome nudi ponešto, od likovnih radionica za djecu do gusarskih noći i live pripreme soparnika, a prigodne cijene, te ležerna i opuštena atmosfera stvoriti će novi gradski đir

Prvi Omiš Summer Treat Festival, kojem su organizatori Turistička zajednica grada Omiša i Festival dalmatinskih klapa Omiš a pod pokroviteljstvom Grada Omiš, održava se u vremenu od 21. srpnja do 6. Kolovoza 2017.


Festival se održava svakodnevno u Parku hrvatskih branitelja – nasip Toreta u Omišu od 20.00 do 24.00 sata. Zamišljen je kao dvotjedna manifestacija koju će imati priliku
posjetiti svi Omišani i gosti Omiša koji nisu uspjeli doći do ulaznica za FDK, a UNESCO-m zaštićena hrvatska kulturna baština – klapska pjesma, zaštitni znak grada Omiša, odzvanjati će Omišem cijelu sezonu.

Prvog dana festivala, u petak, 21. srpnja, na velikom ekranu pratiti će se prijenos finalne
večeri ženskih klapa, popraćena klapom PASIKA iz Kostanja, dok će u subotu na programu biti napeta završnica muških klapa Festivala uz nastup klape KUMPANJI iz Blata na Korčuli.
Osim klapske pjesme, posjetitelji Omiša imati će priliku uživati i u vrlo raznolikom svakodnevnom programu, lokalnim specijalitetima i u opuštenoj atmosferi.

Omiš Summer Treat Fest je za strane posjetitelje, prilika za upoznati Omišane, njihove gastronomske specijalitete, autentične proizvode i kulturu, a Omišanima je prilika da istaknu svoje OPG proizvode i pokažu svoju bogatu kulturnu i gastronomsku tradiciju. Poseban događaj u kojem će posjetitelji u potpunosti moći uživati u lokalnim specijalitetima, održava se 25. srpnja, kada će se pripremati najveći soparnik na svijetu kojeg priprema OPG Joze i Ljubice Beovic iz Gata.

Želja organizatora je prikazati nasip Toreta kao novo svima omiljeno mjesto za druženje, a
turistima pružiti zanimljivu, svježu i prostranu lokaciju nadomak uskih uličica grada. Autohtonosti samog događaja doprinijeti će prodajne kućice. Tri ugostiteljske i šest prodajnih
kućica bit će postavljene u polukrug i prikazivati način postave dalmatinske klape.

Ova manifestacija svakome posjetiocu nudi ponešto, od likovnih radionica za djecu do gusarskih noći i live pripreme soparnika, a prigodne cijene, te ležerna i opuštena atmosfera stvoriti će novi gradski đir.


Donosimo detaljan program, a više informacija potražite na Facebook stranici festivalaMoja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0