Večer gladijatora i antičkog teatra održat će se 8. srpnja s početkom u 21:00h u prostoru amfiteatra arheološkog lokaliteta Salona.

Cilj ove manifestacije, koja će se održati u ljetnim mjesecima u 3 različita termina je “oživljavanje” povijesti kroz kvalitetnu i autentičnu interpretaciju antičke baštine putem organizacije tematskih večeri kojima će na kreativan način biti prikazan život u Saloni u antičko doba. Ovom manifestacijom doprinosi se promidžbi antičke Salone i Solina, ali i unaprijeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, a time se neposredno utječemo i na povećanje broja posjetitelja u destinaciji.

Spomenuta manifestacija dobitnik je godišnje turističke nagrade „Simply the best 2013“ (kristalne statue i zlatne povelje) koju su dodijelile UHPA i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Posebna priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u okviru poslovno turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku.

Za sve posjetitelje organiziran je i besplatan razgled Salone s polaskom s Manastirina u 19:30h.

Također kao i svake godine za posjetitelje je osiguran besplatan prijevoz autobusom s Rive u Splitu (ispred ureda Jadrolinije kraj turističke palače) do crkve sv.Anastazija u 19:00h. Povratak je predviđen ispred crkve sv.Anastazija u 22:30h.