Podijelite

Dana 15. svibnja 2018. godine u dvorištu OŠ Selca bilo je neobično veselo, zanimljivo i živo, ali i ponajprije edukativno, kako za najmlađe tako i za one nešto starije. U okviru nacionalne aktivnosti zaštite od požara koja se tradicionalno održava tijekom svibnja, školu su posjetili vatrogasci DVDa Selca te pod budnim okom djece održali pokaznu vježbu gašenja požara. „Planula“ je dvorana osnovne škole Selca, a djeca i učitelji su s oduševljenjem pratili svaki korak vatrogasaca.

Tijekom druženja, vatrogasci su okupljenoj djeci i najmlađima pokazali osnove zaštite od požara, kao i vatrogasnu opremu, uključujući nedavno pribavljeni dron. Da su bili dijelom pripremnih aktivnosti DVDa Selca, najmlađe će zasigurno podsjećati prigodne majice i edukativne društvene igre. Tko zna; danas u prigodnim majicama DVDa Selca, a sutra možda u vatrgoasnim odijelima.

Akcija „Svibanj – mjesec zaštite od požara” nacionalnog je karaktera i provodi se već dugi niz godina. Svake godine, svibanj se posebno obilježava diljem zemlje kao Mjesec zaštite od požara. S ciljem uspješne preventive i zaštite od požara, DVD Selca kontinuirano organizira edukativne programe i radionice a u okviru kojih pruža informacije o uzorčnicima požara, vrstama požara, preventivnim mjerama kao i o pravilnom postupanju u slučaju nastanka požara.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime