U ponedjeljak ujutro počeo je očevid u obiteljskom domu za starije Providenca u Dugom Ratu. Očevidom bi se trebao utvrditi uzrok sinoćnjeg požara u Domu, u kojem su dvije osobe smrtno stradale a jedna je teško ozlijeđena, ističe splitska policija.

Vatrogasci DVD-a Dalmacija opisali su kako je izgledala večer koju neće pamtiti po dobru.

“Ovo je jedna od onih nedefiniranih noći. Kada nemaš pojma šta ti treba, ali si siguran da bi jedan snažan zagrljaj pomogao.

Uz požar objekta, još tri intervencije, a noć je krenula:

Dežurni vatrogasac je 27.09.2020. zaprimio dojavu od centra 112 Split o požaru objekta u mjestu Dugi Rat.

Izašla 4 vozila sa 16 vatrogasaca. Na intervenciji sudjelovao i DVD Omiš.1. Dežurni vatrogasac je 27.09.2020. u 19:11 sati zaprimio dojavu od građanina o prodoru vode u stambeni objekt u mjestu Duboka – Jesenice

Izašlo jedno vozilo s tri vatrogasca

2. Dežurni vatrogasac je 27.09.2020. u 20:25 sati zaprimio dojavu od građanina o prodoru vode u poslovni objekt u mjestu Dugi Rat.

Izašla 2 vozila s 7 vatrogasaca.

3. Dežurni vatrogasac je 27.09.2020. u 20:47 sati zaprimio dojavu od VOC-a Split o prodoru vode u stambeni objekt u mjestu Dugi Rat

Izašlo jedno vozilo s 2 vatrogasca” – opisali su tešku večer vatrogasci.

Detalje o požaru jutros su opisali u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Dana 27. rujna u 19:20 sati DVD „Dalmacija“ Dugi Rat je zaprimio dojavu o požaru objekta u Dugom Ratu. Požar je izbio u na prvom katu Obiteljskog doma za starije „Providenca“ prilikom čega su dvije osobe smrtno stradale, a jedna je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći.

Ostali korisnici doma su evakuirani te prebačeni u prizemlje objekta, koje nije bilo ugroženo požarom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je DVD „Dalmacija“ Dugi Rat s 4 vozila i 16 vatrogasaca te DVD Omiš s 3 vozila i 15 vatrogasaca. Na intervenciju je upućen i JVP Podstrana, ali su vraćeni u postrojbu. Požar je ugašen u 21:30 h.

– Po dojavi na teren odmah izlazi dežurna smjena s 3 vatrogasca i jednim vozilom, a dežurni vatrogasac preko sustava tihog uzbunjivanja i sirene podiže dodatne snage. ŽVOC Split je na intervenciju uputio susjedna društva. Po dolasku na mjesto intervencije, djelatnici su uputili vatrogasce u sobu na prvom katu u kojoj je izbio požar. Požar su djelatnici ugasili aparatom za gašenje požara te su vatrogasci odmah pristupili evakuaciji ostalih korisnika doma, provjetravanju prostorija te saniranju mjesta požara. Korisnici doma su smješteni u prizemne prostorije gdje su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali – rekao nam je zapovjednik DVD-a „Dalmacija“ Dugi Rat Pavao Tomić.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime