Varaždinski studenti promoviraju ljepote Splita u svijetu

"Split ima jako velik potencijal, žao mi je što se to malo više ne prepoznaje"

Mladi Varaždinci Ines Mikac i Boris Barić, na svojoj su Youtube stranici Live Croatia, objavili video u kojim su svijetu predstavili najpoznatiju splitsku plažu, Bačvice. Ovaj video tek je začetak projekta “razglednice Splita”, koji su odlučili napraviti kako bi promovirali Split u svijetu.


– U Split smo doselili prošle godine, radi fakulteta. Izbor je bio ili Split ili Zagreb, kao dva najveća grada, ali Zagreb ipak nema more. Tek kad sam stigla tu, shvatila sam koliko je to zapravo prekrasan grad i drago mi je što sam tu došla. Split ima jako velik potencijal, žao mi je što se to malo više ne prepoznaje. – kaže Ines.

Sa svojim sugrađaninom Borisom Barićem, također zaljubljenikom u Split, razgovarala je kako su splitske plaže jako loše promovirane na internetu, pa su se odučili učiniti nešto po tom pitanju.

– Boris se inače bavi web tehnologijama, pa smo za početak krenuli snimati video materijale i objavljivati na našoj Youtube stranici. Snimili smo tek nekoliko videa Splita i gradova na obali, koliko su nam financijske mogućnosti dozvoljavale, jer sve radimo kao hobi, nemamo nikakvu zaradu. U planu nam je proširiti ovaj prjekt na cijelu obalu i napraviti web stranicu, a nadam se da će nam to jednog dana donijeti i neke prihode. – kaže Ines.

Više informacija o njihovom projektu i predivnu fotogaleriju Splita i dalmatinskih gradova, možete pronaći na njihovoj Facebook stranici Live Croatia.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0