Već mjesecima u garaži ispod Fine niz stup se slijevaju slapovi vode. Jednom Splićaninu koji kroz garažu prolazi svakodnevno, dozlogrdio je ovaj prizor, pa je uz video, kako ih je nazvao, “finih slapova”, napisao post u kojem nadležne poziva da ovaj problem napokon riješe. Video je objavljen na Facebook stranici Uvik kontra.

– Ova sramota u javnoj garaži kod Fine, koliko san primjetija, već misecima teče. Jedan prika iz kvarta mi jutros reka da je siguran kako sramota teče debelo priko godinu dana. Sigurno je samo jedno, predugo traje, a da nikoga od odgovornih nije niti najmanje briga, niti su reagirali za sanaciju.

Pardon, bila je jedna reakcija. Na ton nosivon stupu garaže i slapa, neko je sprejon napisa KAPI VODA. Očito je nekome to jako smetalo iz razloga odgovornosti ( drugog logičnog razloga ne vidin ), pa je grafit pripituran. Sad kad više ne piše da kapi voda, odma je svima lakše. Meni zadnjih miseci, koji skoro, pa svakodnevno tu prolazin auton, a virujen i mnogin drugin sugrađanima, ide na živce lokva od finog slapa, sami prizor društvenog nemara i neodgovornosti, te izuzetno ružan prizor čim uđeš u ionako mračnu i zapuštenu garažu.

Jel’ za garažu i sami problem finog slapa odgovoran Grad Split, ili možda Split parking, ili kojin slučajen Fina, čiji zapslenici i vozila dobrin dilon koriste tu garažu, ili možda Tommy koji je gotovo cilon poslovnon površinon doli prisutan, ne znan, al’ znan da je moguće i neko peti odgovoran za finu sramotu i da nikoga nije briga.

U mračnoj je zapuštenoj garaži, daleko od očiju javnosti, pa ćemo se praviti slipi, nije naš posal, ni briga. E, pa je, odgovorni parazitski nesposobnjakovići, to je vaša slika, vaša sposobnost, vaša škola, vaša kultura, vaša (ne)briga za Split i njegove stanovnike. Ovaj fini slap kod Fine je vaš CV, vaš CT, vaša MR, vaša krvna slika. Učinite nan svima uslugu, pa sutra dajte otkaz i odselite van Hrvatske, ne bi li se neko vratio od naše sposobne i pametne mladeži koja je odselila, upravo zbog takvih “sposobnih” i podobnih “stručnjaka” ka’ šta ste vi. Oslobodite nas vaše “stručnosti” i brige za naše javno dobro, te pustite raditi one koji vole ovaj grad i u mračnin zapuštenin kantunima daleko od očiju javnosti.

Unaprid fala – napisao je uz video koji možete pogledati u prilogu.1 KOMENTAR

  1. E, ka, što je učinio osim objave fotografija? Je li utvrdio tko je vlasnik objekta, tko je zadužen kao upravitelj (pričuva)… ? Žuganje kao nacionalni sport.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime