Iako je očevid u Domu za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu završen, sve okolnosti izbijanja požara, barem službeno, još uvijek nisu poznate no uzrok je utvrđen: otvoreni plamen ili žar!

Sa splitskog Općinskog državnog odvjetništva su izvijestili o cijelom slučaju, naglasivši kako su na očevidu sudjelovali splitski policajci iz ekipe za očevide, inspektor zaštite na radu, ali su u ponedjeljak najranije ujutro pristigli i vještaci iz Centra Ivan Vučetić iz Zagreba…

Slijede vještačenja..

“Povodom dojave o požaru u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Dugom Ratu 27. rujna 2020. oko 19:20 sati, dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 28. rujna 2020. rukovodila očevidom u suradnji s policijskim djelatnicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, inspektorom za zaštitu na radu te vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Nakon provedenog očevida, prema dosad utvrđenom, uzrok požara je otvoreni plamen ili žar. U požaru su smrtno stradale dvije ženske osobe (1937. i 1942.), a jedna je ženska osoba (1950.) zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda hospitalizirana u KBC-u Split.

Državno odvjetništvo naložilo je provođenje obdukcije, a poduzet će se potrebne izvidne i druge radnje i vještačenja radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.”Vatrogasci iz Dugog Rata: “Ovo je noć kada nemaš pojma šta ti treba, ali si siguran da bi jedan snažan zagrljaj pomogao”

STRAŠNI POŽAR U DOMU: Poginule imale su 83 i 78 godina, jedna 70-godišnja korisnica Doma prebačena u splitsku bolnicu s ozljedama opasnim po život

Vatrogasni zapovjednik otkrio detalje požara u staračkom domu u kojem je smrtno stradalo dvoje štićenika

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime