UPOZORENJE: Fotografija na dnu teksta je uznemirujućeg sadržaja

Jedna Splićanka upozorila je javnost na događaj koji se zbio u noći sa subote na nedjelju i koji je nazvala “Noć horora”. Žena koja živi na Pazdigradu tvrdi da nekoliko pasa već mjesecima terorizira ovaj splitski kvart i to tako da su spomenuti psi ubili i ranili ogroman broj životinja, većinom kućnih ljubimaca.

Sve se događa noću, a Splićanka sumnja da se ne radi o psima bez vlasnika jer su uredni i ugojeni.

U nastavku pročitajte apel Splićanke koja je sinoć promatrala strašan prizor:

“Nikakve reakcije nadležnih institucija”

“Noć horora… Tri psa teroriziraju Pazdigrad noću između 2 i 4 sata, mjesecima. Stradao je veliki broj manjih životinja do sada.Prijavljivali smo na sve strane i do sada nikakve reakcije nadležnih institucija.

Sinoć su dohvatili nečiju macu, macu koja je sterilizirana, sređena, macu koja ima 13 godina bez ijednog zuba, plahog karaktera. Pamtit ću ovaj prizor doživotno.

Tri psa u čoporu kolju noću sve što se kreće, sinoć sam izletjela u 2:30 u pidžami i uspjela ih maknuti, tri psa koji razumiju naredbe. Tri psa koji su uhranjeni – jedini zaključak je da su vlasnički i da ih taj kromanjonac pušta noću.

“Treba li stradati guzonjin sin da se pokrene išta?”

Treba li se dogoditi veće zlo, da izgrizu čovjeka i da se institucije pokrenu? Grade, srami se jer mi o svom trošku steriliziramo napuštene mačke, o svom trošku zbrinjavamo napuštene životinje i nikog u tom vrtlogu administracije nije briga kad seljačina dovede pse, učini krvoločnima i pušta same.

Ljudi iz kvarta su već slali mailove, apelirali za pomoć i nikom ništa. Treba li stradati guzonjin sin da se pokrene išta? Splite i svi zaduženi koji neće da maknu prstom srami se. Na ovome neće ostati” – poručuje vidno uznemirena, ali i razočarana žena.

Upit o ovom događaju u nedjelju navečer poslali smo nadležnima, a odgovor ćemo objaviti po primitku.4 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime