UZNEMIRENI MJEŠTANI IZ KOMINA: Anđelko je pao s kokainom, ali bit će još uhićenja

[STRAH U DALMACIJI] Evo detalja

Što može biti zajedničko 47-godišnjem jetseteru iz Zagreba, otprije dobro poznatom policiji, i 34-godišnjem lučkom radniku?


Osim banana i kokaina koji se skrivao u kontejneru, zbog čega su uhićeni, našli smo još jednu poveznicu između Olivera Čokare (47) i Anđelka Oršulića (34), djelatnika Luke Ploče – obojica su se bavila ronjenjem, odnosno podvodnim ribolovom, piše 24 sata.

Policija objavila nove detalje o hrpi kokaina pronađenog u firmi članice Mosta

Zasad je nejasno jesu li se tako i upoznali. Javno su dostupni podaci da je Čokara bio dio tima podvodnog ribolova Maredo, koji je vodio Hrvoje Gašparinac, a u Kominu su nam dobro upućeni potvrdili:

– Da, Anđelko se bavio podvodnim ribolovom, to znam sa sigurnošću. Otkud ste znali?Čokara nije jedini u svom ribolovnom timu koji je imao problema sa zakonom. Hrvoje Gašparinac, vođa ribolovnog tima Maredo, u kojem je bio i Čokara, više se puta nalazio na optuženičkoj klupi. Bio je osumnjičen za razbojstva, pokušaje iznude i udruživanje u “zločinačku organizaciju”. Gašparinac je inače kum Miroslava Kutle.

Anđelko Oršulić na papiru je čista suprotnost Čokari. Nema nijednu presudu, optužnicu niti prijavu. U rodnom Kominu na Neretvi prvo je igrao, a zatim bio i pomoćni trener u NK Gusari. Oršulić je bio i dio Udruge lađara Gusari – Komin, za njih je bar dva puta veslao na Maratonu lađa.– Još smo svi u šoku. To je osoba koja je do nekidan sa mnom pila kavu, skupa smo veslali… Ne znam što bih rekao – komentirao je Oršulićev prijatelj, piše 24 sata.

– Svi očekujemo ovdje još uhićenja jer je nemoguće da su samo oni. Oni samo nisu pazili dovoljno. Koliko čujem, i po gradu i po Kominu i Rogotinu ljudi očekuju nastavak akcije. Oršulić je iznenađenje jer se bavio i sportom, ali ta ekipa s kojom se on druži poznata je kao ekipa konzumenata – govori djelatnik Luke Ploče koji je htio ostati anoniman, piše 24 sata.

HDZ s društvenih mreža ekspresno uklonio fotografiju na kojoj Plenković pozira s jednim od uhićenih zbog krijumčarenja kokaina

Ima i onih Kominjana kojima ništa od ovoga nije čudno.

– Oršulića dobro poznajem. Nije ovo prvi put da je kod njega ‘bilo robe’ – kaže nam jedan mještanin.

Oršulić je i dva puta bio kandidat za Vijeće mjesnog odbora Komin na HDZ-ovoj listi. Iz stranke su odmah demantirali da je ikad bio njihov član, samo nestranački kandidat, piše 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
13
Hagić
4
Hmmm
8
Plač
2
Grrr
3
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime