Šefica NZJZ o novim slučajevima koronavirusa u Splitu: Dijete će biti testirano, trenutno je u samoizolaciji

Epidemiološka situacija u Splitu se pogoršala

Danas su na području Splitsko-dalmatinske županije zabilježena tri nova slučaja oboljelih od koronavirusa. Dvije osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Panika je nastala i u OŠ Marjan gdje je jedan od učenika bio u konaktu sa zaraženom osobom.


PANIKA U SPLITU Cijeli razred četvrtaša nije došao na nastavu

Ravnateljica NZJZ-a SDŽ Željka Karin očitovala se vezano za ovu situaciju.

– Virusa za sada nema u školi, mi nemamo uopće testiranu djecu iz škole da bi potvrdili da je virus u školi. Nema straha. U školi imamo jedno dijete koje je imalo kontakt s oboljelim. Sva druga djeca nisu ugrožena, odnosno nisu bila u kontaktu s oboljelim.

Dijete koje je bilo u kontaktu s oboljelim je zadržano u samoizolaciji, njega ćemo testirati i pratiti razvoj situacije – kazala je ravnateljica Karin.Jeli vas ovo iznenadilo?

– Nije nas iznenadilo, moram reći da smo očekivali ovakve situacije. Novooboljeli su importirani slučajevi, bili su izvan Hrvatske. Razvili su simptome po dolasku u Hrvatsku.  Granice su otvorene, ovo je bilo za očekivati. Upravo zato moramo voditi računa o zaštiti i mjerama za koje svi znamo – istaknula je.Epidemiologinja Diana Nonković kazala je nešto više o testiranjima koja su u tijeku.

– Testiranja su u tijeku, više od 30 osoba će biti podvrgnuto testiranju. Dio je već testiran. Svi su dobili upute, svi su već u samoizolaciji i dosta široko se obrađuju kontakti. Imamo kontakt iz Srbije i BiH. Uglavnom iz susjednih zemalja koje imaju puno lošiju situaciju – rekla je.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime