Splićane, tradicionalno uvijek raspoložene za „lipu pismu” sigurno će razveseliti poseban poklon koji im je ovog Božića, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Splita, pripremilo gradsko Kulturno-umjetničko društvo željezničara “Filip Dević”.

Devićeva Adventska serenada” naziv je svečanog koncertnog programa čiji će se zvuci u izvođenju muške, ženske i mješovite klape “Filip Dević” razlijegati Pjacom, Đardinom i drugim gradskim prostorima ovog Adventa u čak pet prigoda.

Tri klape – tri pjevačke perjanice „Devića”, koje zajedno broje čak 145 godina djelovanja, podjednako obljubljene i od struke i od publike, provest će nas u jednosatnom programu putem najpoznatijih Božićnih pjesama i tradicionalnih napjeva po cijelom svijetu, i, dakako, po našoj domovini.

„Nobody Knows” – ali i „Veseli se Majko Božja”; „A la nanita nana” – ali i „Kolenda iz Zatona”; „Feliz Navidad” – ali i „Božić u Dalmaciji”, čarobna je formula za kojom su posegnuli „devićevci”, stvorivši atraktivan glazbeni mozaik koji ne samo da prikazuje različite nacionalne Božićne glazbene tradicije, već ujedno i prenosi poruku: svi smo mi – Jedno.

U svakom slučaju, riječ je o događaju (bolje rečeno, događajima) koji će značajno pridonijeti splitskom predbožićnom ugođaju i pobuditi emocije Splićana. Topla preporuka!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime