Austrijska policija objavila je informaciju o uhićenju osam članova narko-bande za koju se sumnja da je uzgojila čak 113 kilograma marihuane u Beču i Donjoj Austriji.

Ulična vrijednost droge se procjenuje na 1,23 milijuna eura. To nije sve: Za potrebe improvizirane plantaže marihuane članovi bande potrošili su dosta struje i ostali su dužni 110.000 eura elektronergetskoj trvtki.

Policija je priopćila da je vođa bande 48-godišnji državljanin BiH koji je uhićen još u lipnju, objavio je Kleine Zeitung.

Sve je počelo u studenom 2017. godine kada je policija otkrila jak miris kanabisa u kući u gradiću Deutsch-Wagram (Distrikt Gänserndorf), a u podrumu je pronađeno 350 biljaka.

Istražnim radnjama doznalo se da je zasađivanjem kanabisa rukovodio 39-godišnji državljanin Hrvatske koji je u travnju uhićen u Beču. Njegov suučesnik, 52-godišnji državljanin BiH, uhićen je u svibnju na hrvatsko-slovenskoj granici (na osnovi međunarodnog naloga) i izručen Austriji.

Potom je policija izvela akciju u stanu koji su Hrvat i Bosanac ilegalno iznajmili u Beču: Tom prilikom uhićen je državljanin Srbije dok je pakirao drogu!

Na kraju je izvedena akcija u skladištu u bečkom Ottakringu, gdje je pronađeno 1.300 biljaka kanabisa, a uhićen je 31-godišnji Hrvat.

Regionalna policija Donje Austrije priopćila je da su istragom obuhvaćene još tri osobe pod sumnjom za proizvodnju i trgovinu drogom. Svi su prijavljeni tužitelju Korneuburga.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime