UZBUNA NA GRIPAMA Muškarac pokušao pauna ugurati u kombi, omeli ga prolaznici

Nevjerojatan događaj na Gripama

Stanovnike Gripa je jučer u popodnevnim satima šokirao incident koji se dogodio u ulici Vidilica pored poznatog parka u kojem obitavaju paunovi.


Kako navode građani, muškarac je zaustavio bijeli kombi i s leđa prišao paunu te ga pokušao uhvatiti.

– Vukao ga je za rep i pokušavao uhvatiti, vjerojatno da ga strpa u kombi. Kad su prolaznici počeli vikati na njega i pitali što radi, kazao je “šta oćeš, nije tvoj” – govori nam Splićanka koja živi u blizini parka. Nakon što je vidio da građani neće odustati, muškarac je ušao u vozilo i otišao.

Dok je događaj trajao stanovnici nisu stigli snimiti muškarca u akciji, ali prizori posljedica borbe između njega i pauna govore dovoljno.

Naša sugovornica podsjeća na slučaj koji se dogodio prije nekoliko godina kad su se neki od susjeda odlučili ‘riješiti’ paunova. U to vrijeme stanari su organizirali stalnu stražu kako bi zaštitili ove plemenite ptice. Strahuje da bi se cijela situacija mogla ponoviti.


– Tada je ispalo da se sve institucije ograđuju da paunovi nisu u njihovoj nadležnosti, ali nema smisla da neka budala može ovako postupat bez ikakve prijave. Želim naglasiti da to što paunovi nisu u ničijem vlasništvu ne znači da ih se može uznemiravati, hvatiti i prenositi gdje god se kome prohtije – govor.

Povezani sadržajGrađani su zabilježili registraciju vozila muškarca koji je uznemiravao životinje i prijavit će ga policiji.

Ukoliko vidite da netko uznemirava ili zlostavlja životinje nemojte okrenuti glavu, zovite policiju. Više detalja kako prijaviti zlostavljanje i mučenje životinja pročitajte ovdje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime