UŽAS U CENTRU TURISTIČKOG GRADA Djeca i životinje se nekažnjeno izrabljuju

"Romska djevojčica s mačićem u kartonskoj kutiji prosi na suncu po cijeli dan, dok njen otac sjedi u kafiću i pije"

Član grupe Split i oko Splita podijelio je fotografiju iz Trogira koja je užasnula sve posjetitelje stranice. Na fotografiji je romska djevojčica koja pored sebe u otvorenoj kutiji pizze drži malog mačića. Na poklopcu kutije je rukom napisana molba za novčanu pomoć kako bi mačiću kupila mlijeko.


Mačići se izmjenjuju kao na traci

– Evo da vidite kakvo žicanje novaca se odvija u gradu Trogiru. Dok otac curice par metara dalje sidi i pije… ona prosi novac za “mlijeko”. Ovakvo zlostavljanje i mrcvarenje malog mačića je nedopustivo. Ima li tko da poduzme nešto? Prvenstveno da oduzme životinju… a mačići se izmjenjuju, nije jedini. – napisao je uz fotografiju.

U komentarima su neki napomenuli kako je ova romska obitelj od ranije poznata po sličnim radnjama.

Oni su svako lito u parku, otac sidi po cile dane puši i na mobitelu, majka kroz jutro prodaje upaljače po kafićima. Poslipodne se odmaraju kod javnog wc, u parku peru robu i suše na klupama. – piše u jednom komentaru. Druga članica grupe je dodala kako ju je otac djevojčice napao kad je prigovorila na ovaj način “rada”.

Policija istražuje slučaj

Iz PU splitsko – dalmatinske doznajemo da policija na temelju dojava građana već vrši radnje kako bi utvrdili sve činjenice vezane uz ovaj slučaj. Više informacija će se znati po završetku istrage.

Nadamo se da će to biti uskoro, kako bi i maleni mačić i djevojčica bili sklonjeni s ulice s obzirom da visoke temperature mogu ozbiljno ugroziti njihovo zdravlje.


Nemojte samo okrenuti glavu. Prijavite!

Iskoristit ćemo ovaj događaj da podsjetimo građane da ovakvih slučajeva izrabljivanja djece i životinja ima još jako puno, a jedini način da ih se spriječi je na vrijeme ih prijaviti. Zato, ako vidite bilo koje biće u ovakvoj situaciji, nemojte se libiti pozvati policiju ili otići do najbliže policijske postaje.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0