UVODE SE KAZNE Evo koja naselja će zabraniti sušenje rublja na tiramolu

Hrvatski turizam, koji uvelike počiva na prodaji mediteranskog narativa i tradicije, u nekim gradovima tako će ostati zakinut za jednu autentičnu sliku, odnosno simbol mediteranskog načina života, a građani koji odluče nastaviti njegovati stare prakse bit će penalizirani

Šolta, Rijeka, Kolan na Pagu, Mljet, Kaštela, redom mediteranski gradovi i općine, u svojim novim Odlukama o komunalnom redu, donesenima kako bi se uskladili sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu iz prošle godine, unijeli su odredbe o zabrani tiramola, popularnog načina sušenja robe na otvorenom na otocima i obali, piše Index.hr.


Tako se, primjerice, prema novom komunalnom redu koji je objavljen u Službenom glasniku otoka Šolte u srpnju ove godine, oni koji ne budu poštovali ovu odluku mogu kazniti iznosom od 2000 kuna.

Šolta kažnjava tiramole okrenute s vanjske strane zgrade

“Na prozorima i vratima, balkonima, ogradama i drugim dijelovima zgrade koji su okrenuti prema javno prometnoj površini nije dozvoljeno vješati ili izlagati rublje, posteljinu, sagove, krpe i druge predmete kojima se nagrđuje vanjski izgled zgrade”, piše u članku 12. Odluke o komunalnom redu objavljene u Službenom glasniku Šolte.

Odluke provode i Rijeka, Kaštela, Mljet, Kolan na Pagu

Odredbu sličnog sadržaja donio je i Grad Rijeka u ožujku ove godine, a predviđena kazna također iznosi 2000 kuna za one koji je ne budu poštovali. I U Kaštelima su u lipnju ove godine odlučili stati na kraj tiramolima, a predviđena kazna za one koji se ne budu pridržavali ovog pravila isto tako iznosi 2000 kuna. Na Mljetu su pak odluku donijeli u travnju ove godine, a kazna koju su namijenili onima koji robu budu sušili na prozorima i balkonima iznosi također 2000 kuna. Kolan na Pagu sličnu je odluku donio krajem prošle godine.

Hrvatski turizam, koji uvelike počiva na prodaji mediteranskog narativa i tradicije, u nekim gradovima tako će ostati zakinut za jednu autentičnu sliku, odnosno simbol mediteranskog načina života, a građani koji odluče nastaviti njegovati stare prakse bit će penalizirani.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

7 KOMENTARI

  1. Oni koji su donijeli ovakve odluke su jadnici koji se nisu maknuli iz svojih mjesta.
    Zamislite da se ovakva odluka donese npr. U Napulju. Naravno da to ne možete zamisliti.

  2. Ovi nasi poluidioti da uzmu par miliona eura od e unije za promicanje tradicijskog susenja mudanata prijete kaznama za isto..jadni bedaci a i to je na neki nacin opstruiranje prava na koristenje vjetra i sunca u vlastitom domu i za vlastite potrebe za sto se vecina nas koji smo krvarili u domovinskom ratu zasigurno nije borila..

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime