UVJERITE SE ZAŠTO SU JEDINSTVENI! Kyokushin Karate klub Split upisuje nove članove

[FOTO] Jedan od rijetkih klubova u Splitu koji je ostao aktivan tijekom pandemije i koji nije dozvolio da ga vanjske okolnosti spriječe u napretku. Uvijek postoji rješenje za sve, pa smo tako i mi našli alternativu u doba korone te naše treninge prebacili na otvoreno

Kyokushin karate klub Split u novu sezonu ulazi s još većim ambicijama, motivacijom i s još većim planovima. Očekuje nas sezona puna treninga, izazova, uspjeha te zajedničkih druženja na koja vas pozivamo da se pridružite.

Ovaj klub je jedini Kyokushin klub u Splitu. Član je Hrvatskog karate saveza te Odbora za kyokushin. Klub je osnovan i registriran 2016. Godine, a kao sekcija od 2012. Ove godine slavimo 5 godišnjicu postojanja kluba, kroz koji je prošao zavidan broj djece i odraslih.

U svom petogodišnjem postojanju, klub je iznjedrio prvake hrvatske u različitim uzrasnim kategorijama, u kojima se ističu prvaci hrvatske u mlađim uzrasnim kategorijama (disciplina kumite i kate), te bio 3. na ukupnom poretku klubova u borbama sezone 2017/2018.

Što je uopće Kyokushin karate i po čemu je on različit od običnog karatea?

Kyokushin karate jedan je od stilova Karatea te jedini u borbenom segmentu njeguje full contact borbu. Glavna vodilja I srž borbenog dijela Kyokushina jest realna borba.

Kyokushin karate klub Split nudi programe prilagođene za sve uzraste, od cicibana do seniora. Također, u sklopu kluba postoji i poseban grupni program K-1 Fitness, za sve one koji se žele dovest u kondiciju uz treninge s elementima borilačkih vještina.

Sve programe vode naši visoko školovani i educirani treneri, koji su i sami postigli zavidne rezultate u svijetu borilačkih vještina te svoja znanja i umijeće već godinama uspješno prenose na sve njihove učenike.

Jedan smo od rijetkih klubova u Splitu koji je ostao aktivan tijekom pandemije i koji nije dozvolio da ga vanjske okolnosti spriječe u napretku. Uvijek postoji rješenje za sve, pa smo tako i mi našli alternativu u doba korone te naše treninge prebacili na otvoreno. Protiv korone izborili smo se jakim treninzima u Splitskim parkovima I šumama. Unatoč okolnostima i mjerama, čak smo uspjeli održat i trodnevni seminar i ispit za pojas u šestom mjesecu.

U našem klubu se inače redovito održavaju seminari s ciljem usvajanja novih znanja i vještina, ispiti za pojas, turniri te se već dugi niz godina njeguje suradnja i prijateljstvo s ostalim klubovima diljem Hrvatske. Uz brojne seminare, imali smo priliku organizirati i Kyokushin karate Kup Split, 2016., 2018. i 2019. godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karate klub Split (@splitkarate)

“Najbolji razlog za učenje karatea je razvoj karaktera – stvoriti dobrog čovjeka je na prvom mjestu, a snažnog na drugom. Ovo mora biti jasno kako bi se moglo napredovati.” (Sosai Masutatsu Oyama)

“Krajnji cilj Karatea ne leži u pobijedi ili porazu, već u savršenstvu karaktera.” (Gichin Funakoshi)

Kao što je rekao osnivač Karatea Gichin Funakoshi i osnivač Masutatcu Oyama cilj Karatea jest razvoj i savršenstvo karaktera, tako i mi u našem klubu nastojimo djeci i odraslima pružiti vrline i vrijednost koje će slijediti na svome životnome putu: poštovanje, pravednost, disciplinu i samokontrolu.

Možete nas posjetiti u dvorani na Splitu 3, na adresi Ulica Ruđera Boškovića 18.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime