Usvojen prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare o izradi „Strategije razvoja grada Splita 2020.-2030.“

Svi predsjednici klubova stranaka u gradskom vijeću usuglasili su se s dinamičkim planom te će isti biti predložen na raspravu Gradskom vijeću sredinom ožujka

Danas je održan drugi radni sastanak predstavnika svih klubova vijećnika na temu izrade „Strategije razvoja grada Splita“. Prvi sastanak na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća Jure Šundova bio je sazvan 30. studenog 2017. godine.


Na prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je usvojen prijedlog izrade „Strategije razvoja grada Splita 2020 – 2030“ s ambicioznim, ali dosežnim dinamičkim planom, koja bi na Gradskom vijeću trebala biti do rujna 2019. Tako bi se spremno dočekala 2020. godina, kada Split treba iskoračiti u svoju novu razvojnu eru, zaključio je gradonačelnik.

Svi predsjednici klubova stranaka u gradskom vijeću usuglasili su se s dinamičkim planom te će isti biti predložen na raspravu Gradskom vijeću sredinom ožujka. Također je usuglašena i organizacijska struktura potrebna za izradu ovog temeljnog razvojnog dokumenta Grada Splita, pri čemu će koordinator izrade biti „RAST – Razvojna agencija Grada Splita“ na čelu s Antonijom Eremut Erceg, a predstavnici klubova u gradskom vijeću biti će članovi glavnog odbora izrade Strategije. Vanjski pozvani stručnjaci tvoriti će partnersko vijeće, važnu komponentu za dosezanje ovog važnog razvojnog dokumenta.

Participacija građana i transparentnost cijelog procesa glavni je naglasak o kojem je danas govorio gradonačelnik Krstulović Opara kao i svi vijećnici. Poštujući dosadašnju praksu, građani će bit uključeni u svim fazama izrade ovog dokumenta, s kojim će Split iskoračiti u treće desetljeće 21. stoljeća.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0