Stanovništvo Općine Kistanje sve do prošlog tjedna nije bilo povezano nikakvim javnim prijevozom sa gradom Šibenikom, sjedištem županije. Šibensko-kninska županija se zauzela za rješavanje ovog problema na način da je dosadašnju postojeću županijsku autobusnu liniju Šibenik – Piramatovci produžila prema Kistanjama, sa stajalištem u Đevrskama, u dužini od 18 kilometara.

Izdavanjem dozvole prijevozniku Autotransport Šibenik u sklopu posebnog linijskog prijevoza osiguran je prijevoz putnika svakog radnog dana s polaskom iz Kistanja u 6:15 i 12:20 sati preko Đevrsaka za Šibenik, te povratkom iz Šibenika za Kistanje u 14:15 i 20:15 sati također preko Đevrsaka. Linija ne prometuje subotom i nedjeljom.

Temeljem posebne Odluke župana Gorana Pauka kao i zaključenog ugovora s Autotransportom Šibenik, Županija će sufinancirati posebni autobusni linijski prijevoz na relaciji PiramatovciKistanje, a u dogledno vrijeme očekuje se uključivanje Općine Kistanje u sufinanciranje navedene linije.
.
Dozvola za obavljanje posebnog županijskog prijevoza putnika izdana je na razdoblje od godinu dana i vrijedi do konca studenoga 2019. godine.

Produženjem postojeće županijske linije Šibenik – Piramatovci preko Đevrsaka do Kistanja na najbolji mogući način povezan je ovaj dio naše Županije s gradom Šibenikom. Svako dugo riješenje bilo bi nerentabilno i prouzrokovalo bi dodatne troškove prijevozniku.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime