USPJELA PETICIJA GRAĐANA Župan Boban: “Sigurno ćemo naći rješenje na zadovoljstvo stanovnika Spinuta”

"Već u prvim radnim satima ponedjeljka imam zakazan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja, Dragomirom Petricem"

Kao što smo već pisali, stanovnici Spinuta, na čelu s Mirom Antonijević, su u utorak pokrenuli peticiju kojom pokušavaju spriječiti izmještanje ordinacije iz Doma zdravlja na Spinutu, na Žnjan.


Naime, nakon umirovljenja doktorice Marice Grgurević koja je imala koncesiju na ordinaciju, uprava Doma zdravlja je odlučila ordinaciju na Spinutu zatvoriti, a doktoricu koja ju je mijenjala, Ivanu Beban, zaposliti i premjestiti na Žnjan. Time bi oko 1.300 upisanih pacijenata moralo putovati ili potražiti novog doktora opće medicine.

Peticija građana urodila plodom

Građani su od utorka aktivno skupljali potpise na više lokacija u Spinutu i putem interneta, što je, čini se, urodilo plodom.

Župan Splitsko – dalmatinske županije, Blaženko Boban, najavio je rješavanje ovog problema već u ponedjeljak.

– Već u prvim radnim satima ponedjeljka imam zakazan sastanak s ravnateljem Doma zdravlja, Dragomirom Petricem, gdje ćemo nastojati iznaći rješenje. Morat ćemo kontaktirati HZZO, ali kako se premještaj planirao tek za 1.rujna, dotad ćemo sigurno naći rješenje na zadovoljstvo građana Spinuta. – kaže Boban

Sličan slučaj i u Slatinama

Osvrnuo se i na nedavni slučaj u ambulanti Slatine. Naime, tamošnja doktorica obiteljske medicine je otišla na bolovanje, bez da je za pacijente osigurana zamjena, zbog čega su u slučaju bolesti morali putovati u Trogir.


– Isti dan kad su me građani kontaktirali, u dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja smo pronašli rješenje i doktorica je već sutradan počela raditi. – kaže Boban.

Napomenuo je i da će, što se tiče ambulante na Spinutu, pokušati riješiti problem prije 1.rujna, kako ne bi bilo nikakve pauze u radu. A nada se da će postići dogovor da ni Spinut ni Žnjan ne ostanu bez dovoljnog broja liječnika opće prakse.– Najveći su problem kadrovi, to je jasno svima. Ali s obzirom da se radi o doktorima opće prakse, nadam se da ćemo naći rješenje za oba kotara. – zaključio je Boban i najavio kako će svi zainteresirani građani biti obaviješteni o ishodu sastanka u ponedjeljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0